Зеленський вважає примітивним «мирний» план Трампа

12:46, 10.04.2024
Зеленський вважає примітивним «мирний» план Трампа

Володимир Зеленський під час інтерв'ю. (Politico)

Президент України Володимир Зеленський вважає "примітивною" ідею кандидата у президенти США Дональда Трампа щодо припинення загарбницької війни росії проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав в інтерв'ю Politico.

 

За його словами, він готовий почути пропозиції Трампа щодо війни, але дав зрозуміти, що налаштований дуже скептично.

 

"Якщо угода полягає у тому, що ми просто віддаємо свої території, і в цьому полягає її ідея, то це дуже примітивна ідея", – зазначив президент.

 

І акцентував: "Мені потрібні дуже сильні аргументи. Мені не потрібна фантастична ідея. Мені потрібна реальна ідея, тому що на кону – життя людей".

 

Зеленський уточнив, що будь-яка угода, за якою Україна просто віддає територію російському лідеру путіну в обмін на припинення воєнних дій, просто відкриє шлях для нових загарбницьких війн у майбутньому.

 

На його думку, мир, досягнутий шляхом переговорів, має залишити російського диктатора "без можливості здійснювати його плани".

 

Водночас президент України з повагою відгукнувся про Трампа як про політика, з яким він прагне побудувати конструктивне партнерство.

 

"Ми передавали меседжі та контекст через відповідних людей. Ми казали, що хотіли б, щоб Дональд Трамп приїхав до України, побачив усе на власні очі та зробив власні висновки. У будь-якому випадку, я готовий з ним зустрітися та обговорити це питання", – зазначив глава держави.

 

І поінформував, що Трамп висловив свою зацікавленість у прийнятті запрошення, але не призначив дату.

 

При цьому Зеленський очікує, що новий транш американської військової допомоги зрештою надійде до України. На запитання, чи оптимістично він дивиться на цю перспективу, український президент відповів: "Так, звичайно. Я повинен бути оптимістом".

 

Нагадаємо, Трамп неодноразово висловлювався щодо війни в Україні. Зокрема він пообіцяв "дуже швидко" зупинити війну в Україні у разі перемоги на президентських виборах цього року.

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський запросив Трампа приїхати до України та побувати на фронті.