Україна ніколи не застосує зброю партнерів на територіях інших держав – Зеленський

19:44, 24.02.2024
Україна ніколи не застосує зброю партнерів на територіях інших держав – Зеленський

Зеленський під час спільної прес-конференції з лідерами Канади, Італії, ЄС та Бельгії. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський запевняє, що Україна ніколи не застосовуватиме зброю партнерів на територіях інших держав, а лише на українських тимчасово окупованих.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив під час пресконференції в Києві, передає Офіс президента в суботу.

 

"Що стосується збиття А-50 та інших літаків наших ворогів – це в будь-якому випадку результат союзу України і партнерів. Без цього союзу нам було б дуже складно, а в деяких напрямах неможливо боронити свою державу", – зазначив Зеленський.

 

Верховний Головнокомандувач подякував українським воїнам за ефективну роботу у знищенні ворожої техніки, а партнерам - за підтримку України в боротьбі з агресією росії.

 

"Я узагальнено відповім: якщо цей літак працює над тимчасово окупованою територією України – застосовуємо нашу зброю, якщо на інших напрямках – застосовуємо українську зброю.

 

Україна не має можливості, не має права і ніколи не буде застосовувати зброю партнерів на інших територіях, окрім української тимчасово окупованої території", – додав президент України.

 

Як повідомляла «УМ», раніше ГУР Міноборони повідомило окремі деталі успішного збиття російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50У, яке відбулося поблизу міста Приморсько-Ахтарск на Азовському морі 23 лютого.

 

Екіпаж збитого А-50У ліквідований у повному складі – знищено десять загарбників.

 

Наадаємо, 24 лютого президент України Володимир Зеленський, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, а також прем’єр-міністри Італії, Бельгії та Канади - Джорджа Мелоні, Александр Де Кроо та Джастін Трюдо взяли участь у церемонії в селищі Гостомель на Київщині, звідки російські окупанти планували «захопити Київ за три дні» два роки тому.