Резніков поновив право займатись адвокатською діяльністю

17:04, 19.01.2024
Резніков поновив право займатись адвокатською діяльністю

Олексій Резніков прийшов до Національної асоціації адвокатів за поновленням прав. (unba.org.ua)

Олексій Резніков, звільнений з посади міністра оборони після низки корупційних скандалів, поновив своє право займатись адвокатською діяльністю.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила Національна асоціація адвокатів України.

 

"Право на заняття адвокатською діяльністю ексміністра оборони України Олексія Резнікова поновлено згідно з п.1 ч.4 ст.31 Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" з 16 січня на підставі його заяви", - йдеться в повідомленні.

 

Відповідні зміни внесені до особистої картки адвоката у Єдиному реєстрі адвокатів України.

 

В асоціації нагадали, що Резніков зупинив право на заняття адвокатською діяльністю у березні 2020 року одразу після призначення на посаду віцепрем‘єр-міністра України - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

 

3 листопада 2021 року Верховна Рада звільнила його з посади віцепрем'єра, а на наступний день призначила на посаду міністра оборони України. 5 вересня 2023 року парламент прийняв відставку Резнікова з цієї посади.

 

"Резніков отримав свідоцтво адвоката у 1994 році у Львівській обласній КДКА. До роботи у Кабінеті Міністрів він працював у юридичних фірмах і адвокатських об’єдненнях. З 2008 року також був депутатом Київської міської ради, заступником міського голови — секретарем Київської міської ради, заступником голови Київської міської державної адміністрації.

 

У квітні 2014 року на позачерговому З’їзді адвокатів України в Одесі О. Резнікова було обрано одним із трьох членів Вищої ради юстиції (сьогодні – Вища рада правосуддя) за квотою адвокатури", - зазначили в НААУ.

 

Як повідомляла "УМ", раніше ексголова СБУ Іван Баканов отримав свідоцтво адвоката

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не бачу жодних подяк Резнікову від солдат і офіцерів