Домовлятися з путіним не має сенсу, воюватиме доки не помре – Кулеба

19:56, 17.01.2024
Домовлятися з путіним не має сенсу, воюватиме доки не помре – Кулеба

Дмитро Кулеба у Давосі. (Фото Офісу президента)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що переговори з росією не мають сенсу, оскільки диктатор путін не збирається звільняти окуповані території України.

 

На його думку, господар Кремля воюватиме доки не помре.

 

Як інформує Україна молода, про це Кулеба заявив на дискусії в рамках проєкту «Вирішуючи твоє майбутнє» у Давосі, передає Укрінформ в середу.

 

«путін чітко сказав два дні тому: "Ми не збираємося віддавати те, чого ми досягнули". Який сенс говорити з ним? Я думаю, що він буде вести різні війни, доки не помре. Нам просто треба зрозуміти одне: ми – не лише українці, а й люди, які захищають певні правила – несемо історичну відповідальність за те, щоб виграти цю війну", – сказав очільник МЗС.

 

Кулеба також порівняв війну з росією із боротьбою з пандемією і підготовкою до нових вірусів.

 

«Не можна перестати боротися з пандемією, тому що "ми втомилися від того, щоб придумувати нові вакцини". Ви ж не кажете: "Ну, все! Я більше не буду цим займатися! Я втомився викидати гроші". На кону життя людства та у цій війні на кону світовий порядок, яким ми його знаємо. Тому ми повинні інвестувати знову і знову, адже це робить і ворог", – пояснив міністр.

 

Як повідомляла «УМ», держсекретар США Ентоні Блінкен у Давосі заявив, що путін готовий продовжувати втягувати "своїх молодих людей у ​​війнунам’ясорубку", щоє"глибокоютрагедією" дляросіян.

 

Тоді як генсек ООН Антоніу Гутерріш у Давосі закликав відновити мир в Україні відповідно до Статуту ООН і міжнародного права.