рф має зазнати цілковитої поразки у війні з Україною - Джеймс Гіппі у ОБСЄ

16:33, 30.11.2023
рф має зазнати цілковитої поразки у війні з Україною - Джеймс Гіппі у ОБСЄ

Зустріч міністрів закордонних справ в рамках засідання ОБСЄ у Скоп'є. (facebook.com/SDSMakedonija)

Державний міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Гіппі переконаний, що росія  "має зазнати цілковитої поразки" як у розв’язаній проти України війні, так і в спробах зірвати діяльність ОБСЄ.

 

Як інформує Україна молода, про це британський посадовець заявив під час міністерської зустрічі ОБСЄ у Скоп'є в четвер.

 

"Зараз Росія зазнає поразки у своїй незаконній війні, але вона має зазнати цілковитої поразки, так само, як в спробах зірвати діяльність ОБСЄ. Ми повинні забезпечити ресурси для ОБСЄ. Це наш обов'язок", – сказав державний міністр.

 

І додав: "Ми маємо забезпечити ресурси для ОБСЄ. Це наш обов'язок".

 

Гіппі підкреслив, що наразі перед членами Організації стоять дуже важливі виклики й саме тому ОБСЄ дуже потрібна.

 

"Повернення війни в Європу лише підтверджує цінність Організації. Її принципи мають і далі слугувати основою для миру в Європі", — зазначив британський посадовець.

 

За його словами, необхідно й надалі підтримувати Україну, що й робитиме Британія, "аби Україна перемогла і забезпечила стійкий мир".

 

"Будемо й надалі домагатися притягнення росії до відповідальності за свої дії проти принципів ОБСЄ", — додав він.

 

Водночас колишній прем’єр-міністр Великої Британії Елізабет Трасс прибула до Вашингтона, щоб переконати американських конгресменів підтримувати Україну до її перемоги та взяти на себе лідерську роль у протистоянні новій осі зла, пише "Голос Америки".

 

За її словами, Велика Британія стала першою європейською країною, яка відправила зброю Україні. І запевнила, що продовжить підтримувати її до перемоги.

 

"Кінцева мета - це програш Росії, кінцева мета - повністю витіснити Росію з України. Наша мета полягає в тому, щоб Росія була притягнута до відповідальності за жахливі воєнні злочини, які сталися в Україні, щоб вона ніколи не могла вчинити такого роду насильства проти своїх сусідів", - зазначила Трасс.

 

Вона додала, що підтримує пришвидшену процедуру вступу України в НАТО та попереджає свої американських колег про передчасних перемовин з росією.

 

"Ми бачили що сталося після того, як у 2008 та 2014 роках було зроблено недостатньої. Ідея проте, що може бути якась угода з Володимиром Путіним - жахлива. Ми побачимо лише те, що Росія перегрупується та повернеться з новими силами", - резюмувала Трасс.

 

Як повідомляла «УМ», українська делегація у повному складі залишила зал засідань міністерської зустрічі ОБСЄ у Скоп'є під час виступу глави МЗС росії Сергія Лаврова.