Зеленський розкрив деталі зустрічі із Рютте в Одесі

16:06, 14.10.2023
Зеленський розкрив деталі зустрічі із Рютте в Одесі

Зеленський і Рютте в Одесі. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський повідомив деякі деталі переговорів з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте в Одесі під час  зустрічі в Одесі напередодні.

 

Як інформує Україна молода, про це Володимир Зеленський написав у соцмережах у суботу.

 

«Одеса. Наші переговори з Марком Рютте. Додаткові ракети для "петріотів". Енергетика. Зерновий коридор. Буде більше захисту нашій державі», – зазначив глава держави.

 

Сторони обговорили в Одесі питання глобальної безпеки та оборонної співпраці. Президент наголосив, що для нас важливо, щоб заморожені російські активи, їхнє використання було спрямоване, зокрема, на відбудову України.

 

 

Також лідери поспілкувалися з курсантами та професорсько-викладацьким складом Військової академії та Інституту Військово-Морських сил Національного університету «Одеська морська академія».

 

Марк Рютте подякував за організацію цієї зустрічі та висловив повагу українцям, які вирішили піти навчатися, щоб іще ефективніше давати відсіч агресору. Він переконаний, що Україна переможе в цій війні.

 

Прем’єр-міністр Нідерландів зазначив, що все українське суспільство бореться заради перемоги, але саме на військових лежить відповідальність за просування на фронті.

 

 

Як інформує Офіс президента, президент Зеленський та прем’єр-міністр Рютте вшанували пам’ять воїнів Військово-Морських сил Збройних Сил України, які віддали свої життя за нашу державу.

 

Вони поклали квіти до Стели пам’яті полеглих воїнів ВМС в Одеському порту, а також оглянули постраждалий від російських обстрілів Спасо-Преображенський собор Одеси.

 

 

Як повідомляла «УМ», Бельгія стане першою країною світу, яка передасть на користь України заморожені російські активи.