Країнам НАТО варто повчитися в України швидким інноваційним впровадженням - Столтенберг

11:10, 30.09.2023
Країнам НАТО варто повчитися в України швидким інноваційним впровадженням - Столтенберг

Генеральний секретар НАТО захоплений досягненнями українських оборонців/ (Фото Офісу президента)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив захоплення винахідливістю української оборонної промисловості. Він відзначив, що країнам-членам НАТО варто повчитися в України блискавичній швидкості впровадження інновацій.

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив під час онлайн-виступу на першому Форумі оборонних індустрій.

 

“Усю війну винахідливість української оборонної промисловості була дивовижною. Перенесення режимних обʼєктів у безпечніші частини країни. Запуск виробництва нового обладнання та запчастин у рекордно короткі терміни. І прийняття нових стандартів НАТО в запалі бою. Від безпілотників до розмінування Україна впроваджувала інновації з блискавичною швидкістю, тож нам усім є чому повчитися в України”, – сказав він.

 

Столтенберг додав, що від початку російського вторгнення члени Альянсу значно вичерпали свої запаси, щоб підтримати Україну, але зараз їм потрібно нарощувати виробництво як для задоволення потреб України, так і власних. Для цього НАТО проводить спільні закупівлі та готове тісніше співпрацювати з Європейським Союзом, щоб стимулювати збільшення виробництва в майбутньому.

 

Генсек Альянсу також зазначив, що НАТО прагне допомогти Україні модернізувати її сектор оборонної промисловості та механізми закупівель, що забезпечить максимально ефективні і прозорі процеси та забезпечить рух України до сумісності з НАТО.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що 252 оборонні компанії із понад 30 країн світу взяли участь у першому Форумі оборонних індустрій в Києві.

 

Як повідомляла УМ,,Президент України Володимир Зеленський анонсував створення альянсу оборонних індустрій, який має об'єднати виробників зброї та військової техніки з різних країн з метою спільного забезпечення безпеки та відстоювання міжнародного правопорядку.