Німеччина не підтримала пропозицію Зеленського про виключення рф з Радбезу ООН

13:35, 21.09.2023
Німеччина не підтримала пропозицію Зеленського про виключення рф з Радбезу ООН

Берлін виступає проти того, щоб видворити РФ з радбезу ООН (Фото Офісу президента)

Міністр закордонних справ  Анналена Бербок заявила, що Німеччина не підтримує пропозицію президента України Володимира Зеленського щодо виключення РФ з Радбезу ООН.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє  Frankfurter.

 

Бербок натякнула, що Німеччина не підтримує виключення Росії з Ради безпеки ООН, а також пропозицію позбавити РФ права вето у Радбезі.

 

"Ми не підтримуємо це, і я знову пояснювала це моїм українським співрозмовникам", - сказала Бербок.

 

Але міністр розкритикувала Росію за зловживання правом вето у Радбезі ООН.

 

"Ось чому реформи важливіші, ніж будь-коли. Але ви повинні бути реалістами, це настане не завтра", - додала глава МЗС Німеччини.

 

Відомо, що до Радбезу ООН входять 5 постійних членів: США, Китай, Велика Британія, Франція та Росія як спадкоємиця СРСР, якою Москва себе оголосила. Ще десять членів обираються Генеральною Асамблеєю ООН на два роки за географічною ознакою. П'ять з десяти непостійних членів переобираються щороку.

 

Президент України Володимир Зеленський під час виступу на засіданні Генасамблеї ООН 19 вересня закликав виключити Росію з Ради безпеки ООН.

 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.