Зеленський і Шольц у Нью-Йорку говорили про посилення ППО

01:38, 21.09.2023
Зеленський і Шольц у Нью-Йорку говорили про посилення ППО

Володимир Зеленський поінформував Олафа Шольца про ситуацію на лінії фронту. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Офіс президента в ні на четвер.

 

«Глава держави подякував ФРН за вагому довготривалу підтримку України у протидії агресії росії, окремо відзначивши нещодавні оборонні пакети, надані Німеччиною, та внесок у посилення протиповітряної оборони нашої країни», - йдеться у повідомленні Банкової.

 

Зазначається, що Володимир Зеленський поінформував Олафа Шольца про ситуацію на лінії фронту й першочергові потреби сил оборони України.

 

Зокрема, президент відзначив важливість подальшого посилення української ППО для захисту цивільної інфраструктури напередодні зими та функціонування "зернового коридору".

 

 

Глава держави наголосив, що отримання додаткових потужностей протиповітряної оборони дасть змогу зміцнити захист чорноморських портів та історичної спадщини Одеси.

 

Зеленський поінформував канцлера ФРН про підготовку чергової зустрічі на рівні радників щодо обговорення пунктів Української формули миру, а також Глобального саміту миру.

 

Лідери приділили увагу підготовці до міжнародної Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Німеччині влітку 2024 року".

 

Як повідомляла «УМ», Зеленський закликав світ позбавити рф статусу ядерної держави під час засідання Генеральної асамблеї ООН.