Про примус до миру та «оренду» Криму не йдеться – Данілов

15:04, 15.08.2023
Про примус до миру та «оренду» Криму не йдеться – Данілов

Олексій Данілов не бачить можливості про щось домовлятися з Московією. (Фото Reuters)

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов наголошує, що міжнародні партнери не схиляють Україну до "мирних переговорів" із державою-агресором росією.

 

Він також запевняє, що здача в оренду Криму неможлива, адже Московія швидко зажадає стати власником півострова.

 

Як інформує Україна молола, про це пан Данілов сказав у інтерв'ю італійській газеті la Repubblica, яке оприлюднено у вівторок.

 

Зокрема, на ремарку журналіста, мовляв, західні партнери намагаються переконати українську владу вести переговори про припинення війни і запитання, який сценарій вони при цьому пропонують (наприклад, корейський – країну, розділену надвоє), секретар РНБО відповів заперечно.

 

«Повідомлення про цей нібито тиск не підтверджені нічим. Вони існують лише в інтернеті. Я не знаю, можливо, це робота російської армії тролів, але партнери не ставили якихось вимог вести переговори.

 

Україна буде вирішувати цю проблему самостійно, і жодних переговорів із Путіним не може бути. Росія має бути зруйнована, як сучасний Карфаген. Не можна залишати ворога позаду себе», - заявив посадовець.

 

Він також акцентував, що так звана "оренда" українського Криму неможлива, адже росія дуже скоро зажадає стати власником.

 

«Вони вже були нашими орендарями: дуже скоро вони зажадають стати власниками того, що вони орендують», - підкреслив секретар РНБО.

 

Під час інтерв’ю його також запитали, чи можлива автономія демілітаризованого Донбасу з гарантіями ООН та українським суверенітетом. На що Данілов відповів, що Україні було достатньо автономії Криму.

 

«Пам'ятаєте, що було в Будапештському меморандумі? Найкращою гарантією територіальної цілісності буде повне і безумовне повернення під контроль української влади всіх окупованих територій включно з Донецьком і Луганськом», - підкреслив він.

 

І заявив, що впевнений у тому, що Україна зможе перемогти у війні і росія зазнає поразки на українській землі.

 

Як повідомляла "УМ", Олексій Данілов переконаний, що росія буде фрагментована і одними з перших здобудуть незалежність нинішні її колонії Дагестан і Татарстан.