Жалюгідний зануда: у Польщі відреагували на маячню путіна про «подарунок Сталіна»

00:23, 22.07.2023
Жалюгідний зануда: у Польщі відреагували на маячню путіна про «подарунок Сталіна»

У Польщі обурені московитськими історичними маніпуляціями. (facebook.com/MorawieckiPL)

Польща викликає посла росії до МЗС через маячню російського диктатора владіміра путіна про те, що Сталін нібито "подарував" Польщі її нинішні західні землі після Другої світової війни.

 

Кремлівський тиран ще й заявив, що Польща має бути вдячна СРСР за "відновлення незалежності".

 

Як інформує Україна молода, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив у Twitter, що в МЗС вже чекають на російського посла.

 

«Сталін був військовим злочинцем, винним у смерті сотень тисяч поляків. Історична правда не підлягає сумніву. Посла російської федерації буде викликано до Міністерства закордонних справ», - написав глава уряду Польщі.

 

Перед тим Уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин назвав російського президента "жалюгідним кремлівським занудою", який поширює брехню про війну в Україні.

 

Він також відповів на брехливі заяви президента путіна про те, що литовські та польські військові підрозділи нібито готують для західної України.

 

"Жалюгідний кремлівський зануда знову повторює брехню про Польщу і намагається фальсифікувати правду про війну проти України", – зазначив пан Жарин у соцмережах.

 

І додав, що путін використовує історичний ревізіонізм для поширення брехливих звинувачень проти Польщі.

 

Раніше у п'ятницю глава російської Служби зовнішньої розвідки Сєргєй Наришкін заявив, що "у польського керівництва посилюється налаштованість на те, щоб запровадити контроль на західних територіях України, шляхом розміщення там своїх військ", у зв'язку з чим планується "і суттєво збільшити чисельність загальновійськової литовсько-польсько-української бригади".

 

На це Путін відповів під час наради з постійними членами Радбезу рф, що нібито йдеться "про регулярне, збите, оснащене військове з'єднання, яке планується використовувати…для нібито забезпечення безпеки сучасної Західної України, а по суті…для подальшої окупації цих територій".

 

Також російський президент заявив, що західні землі Польщі є "подарунком Сталіна" і Польща має бути вдячна СРСР за "відновлення незалежності".

 

"Хочу нагадати про те, чим закінчилася для Польщі така агресивна політика. Закінчилася вона трагедією 1939 року, коли Польщу західні союзники покинули на поталу німецькій воєнній машині (путін не згадав, що СРСР також напав на Польщу у вересні 1939-го згідно з пактом Молотова-Рібентропа – Ред.) і вона фактично втратила свою незалежність і суверенітет, які відновила величезною мірою завдяки СРСР.

 

І саме завдяки Радянському Союзу, завдяки позиції Сталіна Польща отримала значні землі на Заході, землі Німеччини. Це саме так, західні території сучасної Польщі – це подарунок Сталіна полякам», – нахабно заявив кремлівський тиран.

 

Раніше спікер Держдуми рф заявив, що Польщу треба покарати за "зраду історичної пам'яті" щодо визволення Радянським Союзом під час Другої світової війни; тоді як прем’єр Польщі Матеуш Моравецький назвав це "типовою пропагандою".

 

Як повідомляла «УМ», раніше Кремль і путін зокрема неодноразово поширювали маячню про те, що Україну нібито створив Ленін, а Сталін «завершив цей процес», тож вона в усьому має завдячувати періоду СРСР.

 

За кілька днів до повномасштабного вторгнення путін обіцяв показати Україні справжню декомунізацію, але після цього "здувся".