росія наче дикий звір, його треба застрелити - Дуда

13:30, 23.06.2023
росія наче дикий звір, його треба застрелити - Дуда

Дуда наголосив, якщо рф виграє війну, то як дикий звір накинеться на інші країни (Фото з відкритих джерел)

Президент Польщі Анджей Дуда порівняв Росію з диким звіром, і наголосив на необхідності зупинити країну-агресорку якнайшвидше, оскільки вона може захотіти завоювати всю Україну або вдертися на території колишніх радянських республік.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав в інтерв’ю українському телеканалу Еспресо.

 

Зокрема, Дуда порівняв Росію із "диким звіром, який пожирає людину".

 

"Не можна дозволити Росії перемогти, бо вона продовжуватиме наступати. Це буде підтримкою її імперіалізму. Вона, наче дикий звір, який з'їсть людину. Якщо дикий звір пожирає людину, то зазвичай кажуть, що його треба просто вистежити і застрелити, бо він звик їсти людське м'ясо. Так само і з Росією", – зазначив він.

 

Польський президент наголосив, що як тільки Росія оговтається, вона наступатиме на решту територію України, а потім і на Польщу, країни Балтії і країни колишньої сфери впливів Радянського Союзу.

 

"Можливо Захід цього не розуміє, але ми це прекрасно знаємо. Це обов'язкова умова успішного і справедливого завершення цієї війни. Яким воно має бути? Щонайменше таким, щоб відновити верховенство міжнародного права. Міжнародне право буде відновлене тоді, коли Росія буде витіснена з усіх окупованих земель України", – додав він.

 

У цьому ж інтерв'ю Дуда запропонував країнам, які радять Україні поступитися територіями в обмін на завершення війни, віддати Росії свої території.

 

Як повідомляла УМ, заступник  глави МЗС Польщі Аркадіуш Мулярчик заявив, що інститут військових справ Польщі готуєт звіт, в якому буде задокументовано усі збитки, що завдав країні Радянський союз. Цей документ буде подібний до того, який нещодавно Варшава підготувала стосовно Німеччини за втрати в роки Другої світової війни.