Україна береже життя солдатів під час контрнаступу - Шмигаль

19:10, 22.06.2023
Україна береже життя солдатів під час контрнаступу - Шмигаль

Денис Шмигаль під час виступу на пресконференції в Лондоні (facebook.com/dshmyhal)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав громадян набратися терпіння і чекати результатів контрнаступу. Але Україна цінує життя своїх воїнів, тому не планує вести їх бездумно під обстріли.

 

Як інформує Україна молода, про це він сказав на пресконференції у Лондоні,

 

«Ми маємо всі розуміти, що для нас важливе кожне життя. Ми не будемо вести наших людей під обстріли, як робить це російська армія, яка не рахувала і не рахує життя людей. Ми працюємо за стандартами НАТО, ми бережемо кожного нашого солдата і робимо кроки вперед.

Це забере час, але маємо намір просуватися уперед і просуваємося уперед із контрнаступом. Ми всі маємо бути терплячими та побачимо результати», - підкреслив Шмигаль.

 

Він додав, що з цього приводу має оптимістичний настрій. За словами Шмигаля, попри труднощі українська армія поступово рухається, упродовж двох останніх тижнів захисники звільнили 8 населених пунктів, загалом звільнено понад 113 кв. км територій. 

 

«Ми просунулися уперед на 7 км території», – сказав глава уряду.

 

 

 

 

Як повідомляла УМ, Лондонська конференція з відбудови триватиме два дні – 21 та 22 червня. Це стане третім масштабним міжнародним заходом (після конференції у Лугано та Берліні) від початку великої війни, під час якого Україна намагатиметься залучити кошти для фінансування бюджету та повоєнної відбудови.