Альянс Ердогана перемагає на парламентських виборах у Туреччині

12:38, 15.05.2023
Альянс Ердогана перемагає на парламентських виборах у Туреччині

У Туреччині підраховують голоси президентських та парламентських виборів (Фото з відкритих джерел)

У Туреччині у неділю, 14 травня відбулися президентські та парламентські вибори. Республіканський альянс на чолі з Партією справедливості та розвитку (ПСР) чинного президента країни Реджепа Таїпа Ердогана набирає більшість голосів.

 

Як інформує Україна молода, дані Вищої виборчої ради отримує в онлайн-режимі агентство Anadolu.

 

Станом на 10:00 вже обробили 99,27% голосів.

 

За попередніми даними Республіканський альянс набирає 49,37% голосів, опозиційний Народний альянс на чолі з Народно-республіканською партією (НРП) Кемаля Киличдароглу – 35,12%, Альянс праці та свободи – 10,51%.

 

Як повідомляє CNN Turk, альянс Ердогана забирає 321 місце у парламенті із 600, Народний альянс може отримати 213 мандатів, Альянс праці та свободи – 66 мандатів.

Явка на парламентських виборах склала 87,30%.

 

Голосування на парламентських виборах у Туреччині відбулося 14 травня. У цей день також пройшов перший тур президентських виборів. За попередніми даними, чинний президент Реджеп Тайїп Ердоган лідирує з результатом 49,34%. Його основний опонент Кемаль Киличдароглу набирає 45,00%. За представника правого політичного блоку АТА Сінана Огана віддали голоси 5,23% виборців.

 

Якщо жоден з кандидатів не набере сьогодні 50% плюс один голос, то 28 травня відбудеться другий тур президентських виборів.

 

Як повідомляла УМ, Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган три дні до виборів програє своєму головному супернику Кемалю Киличдароглу на понад п'ять процентних пунктів.