Ічкерія нагородила Зеленського орденами «Честь Нації» та імені Джохара Дудаєва

17:37, 12.04.2023
Ічкерія нагородила Зеленського орденами «Честь Нації» та імені Джохара Дудаєва

Нагороди від ічкерського уряду передав президенту начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов.  (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський нагороджений двома найвищими відзнаками Чеченської Республіки Ічкерія – орденами  "Честь Нації" та імені Джохара Дудаєва.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

 

Зеленський отримав ордени від уряду Ічкерії у вигнанні. Його нагородили «за видатні заслуги й самовіддані дії заради свободи та демократії в усьому світі та за особисті заслуги перед чеченським народом».

 

Дослівно з постанови, підписаної головою уряду Ічкерії у вигнанні Ахмедом Закаєвим: «Його політична твердість і вірність рідній країні зуміли згуртувати народ України перед загрозою, що нависла, від вікового ворога в особі Росії та її кровожерливих монстрів, які захопили владу терористичними методами».

 

 

Нагороди президенту передав начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов. 

 

Орден Джохара Дудаєва присуджують кавалерам ордена "Честь Нації". Таким орденом нині нагороджені чеченські політичні діячі Аслан Масхадов і Зелімхан Яндарбієв, а також литовський державний діяч Вітаутас Ландсбергіс.

 

У жовтні 2022 року Верховна Рада визнала Ічкерію тимчасово окупованою Росією і засудила геноцид чеченського народу.

 

Як повідомляла УМ, Міністерству закордонних справ України Президент Володимир Зеленський запропонував розглянути питання щодо визнання державного суверенітету Чеченської Республіки Ічкерія та внести відповідні пропозиції.