Великобританія відправила в Україну елітний спецназ

09:37, 06.02.2022
Великобританія відправила в Україну елітний спецназ

Висококваліфіковані британські спецпризначенці навчитимуть українських військових тактикам боротьби з окупантами (mirror.co.uk)

Понад 100 британських  військових вищого класу направлені в Україну через побоювання неминучого вторгнення Росії та навчання українських бійців.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє газета Mirror.


«До регіону направлено спецпідрозділ Великобританії, щоб допомогти та давати поради українським військовим. Вони мають широкий набір навичок, які, безсумнівно, будуть дуже корисні українським силам», - йдеться у повідомленні.


Зазначається, що британські спецпризначенці навчатимуть військовослужбовців ЗСУ навичкам і технікам, що можуть стати у пригоді у разі вторгнення Росії, тактикам боротьби з окупантами, снайперській стрільбі та диверсіям.

 


За даними видання, перекидання елітних військ із Британії здійснено з тієї причини, що ці сили більше не присутні в Афганістані та необхідні Україні.


Щонайменше 1500 британських військовослужбовців, які пройшли зимову підготовку, також базуються в Естонії, яка межує з Росією.


Тим часом Росія почала обладнувати  десятки військово-польових госпіталів поблизу свого кордону з Україною, що посилює побоювання щодо неминучого вторгнення. 


Джерела розвідки стверджують, що лікарі, медсестри та медичні матеріали, включаючи тисячі літрів крові та плазми, прибули в регіон, де бої будуть найбільш інтенсивними.


Нагадаємо, що Російська Федерація зосередила на кордоні приблизно 70% бойової могутності, необхідної їй для повномасштабного вторгнення до України.


Як повідомляла УМ, британські  винищувачі Typhoon Королівських повітряних сил перехопили та супроводжували чотири військові російські літаки за межі зони інтересів Великої Британії.