Армія України в 2019 році отримає на 16 мільярдів більше, ніж 2018 - Петро Порошенко

21:21, 21.12.2018
Армія України в 2019 році отримає на 16 мільярдів більше, ніж 2018 - Петро Порошенко

Порошенко розповів, що в найближчій перспективі ЗСУ отримають нове ракетне озброєння "Вільха" і "Нептун" (фото: прес-служба президента України)

У 2019 році фінансування армії зросте в порівнянні з попереднім роком на 16 мільярдів гривень.
 
Про це в п'ятницю, 21 грудня, заявив президент України Петро Порошенко під час робочої поїздки в Житомирську область, інформує прес-служба глави держави.
 
Президент зазначив, що відповідно до рішення Військового кабінету і Ради національної безпеки і оборони була затверджена військова складова Державного бюджету на 2019 рік.
 
"Як і передбачалося законом, у військовому бюджеті нарешті витрати виключно на оборону перевищують 3% ВВП, а всього на сектор оборони і безпеки планується витратити понад 5% ВВП. На армію на наступний рік виділено близько 102 мільярди гривень. На 16 мільярдів більше, ніж у минулому році", - повідомив Порошенко.
 
При цьому він додав, що це відбувається завдяки макрофінансовій стабілізації в результаті співпраці з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема співпраці з ЄС, МВФ і Світовим банком.
 
Порошенко додав, що в найближчій перспективі ЗСУ отримають нове ракетне озброєння "Вільха" і "Нептун".
 
"Є гроші, нарешті, для придбання для Збройних сил України в перспективі таких новітніх комплексів, як ракетне озброєння "Вільха", яке пройшло успішне випробування, ракетного озброєння "Нептун", самохідної артилерійської установки "Богдан", ударного розвідувального комплексу "Сокіл" і багато чого іншого", - повідомив президент.
 
Глава держави зазначив, що це неповний перелік, але його ще рано повідомляти для засобів масової інформації.