Проти віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні, який схвалив окупацію Криму, повстали власні громадяни

11:47, 25.08.2018
Проти віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні, який схвалив окупацію Криму, повстали власні громадяни

Сальвіні, який взяв жорсткий курс щодо мігрантів, звинуватили за заяви, які він зробив у червні і липні, зазначають співрозмовники (фото: ANSA)

У Тревізо група італійських громадян подала скаргу на міністра внутрішніх справ Маттео Сальвіні, звинувативши його у розпалюванні расової ненависті.
 
Про це агентству ANSA повідомили джерела в правоохоронних органах.
 
Сальвіні, який взяв жорсткий курс щодо мігрантів, звинуватили за заяви, які він зробив у червні і липні, зазначають співрозмовники.
 
Вони процитували заяву Сальвіні: "Щасливі дні для таємних іммігрантів закінчилися, приготуйтеся пакувати свої сумки. Вихованим і спокійним способом, але вони повинні повернутися додому".
 
Минулого місяця провідний римо-католицький тижневик Famiglia Cristiana назвав Сальвіні дияволом, різко критикуючи міграційні пропозиції міністра внутрішніх справ.
 
Сальвіні, відповідаючи на критику, зробив посилання на покійного фашистського диктатора Беніто Муссоліні.
 
Нагадаємо, в липні міністр внутрішніх справ Італії і глава правої партії "Ліга" Маттео Сальвіні скандально заявив, що Росія законно анексувала український Крим, а революцію в Україні назвав фальшивою. Як відомо,  Маттео Сальвіні є лідером екстремістської антиєвропейської партії "Ліга", якій приписують фінансування з боку партії "Єдина Росія" Путіна.
 
Пізніше Державний департамент США оприлюднив офіційну декларацію про невизнання Сполученими Штатами анексії Криму Росією у 2014 році.