Екскомандувачка Медичних сил ЗСУ Остащенко пройшла ВЛК і визнана непридатною для служби

14:27, 09.04.2024
Екскомандувачка Медичних сил ЗСУ Остащенко пройшла ВЛК і визнана непридатною для служби

Пані генерал-майор Остащенко нині є цивільною особою, як і Залужний та Шаптала. (facebook.com/MedicalForcesUA)

Колишня командувачка Медичних сил ЗСУ генерал-майор Тетяна Остащенко пройшла військово-лікарську комісію (ВЛК), яка визнала її непридатною для військової служби.
 
Головна причина: стан здоров’я військової.
 
Як інформє Україна молода, про це офіційно повідомило Управління преси та інформації Міністерства оборони у відповіді на інформаційний запит УП
 
"Наказом міністра оборони від 10 лютого 2024 року генерал-майора медичної служби Тетяну Остащенко звільнено з військової служби у відставку за станом здоров’я. 
 
Підставою для звільнення стало видане військово-лікарською комісією свідоцтво про хворобу Тетяни Остащенко із висновком про її непридатність до військової служби із виключенням з військового обліку", - йдеться у відповіді відомства. 
 
Зауважимо, що згідно з датою звільнення – 10 лютого, пані Остащенко пішла з армії через два місяці після її відставки з посади командувачки Медичних сил.
 
Показово, що колишній начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала, як і ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, пройшли ВЛК та були вилучені з військового обліку в цей самий час – 9 лютого. Обох генералів ВЛК також визнала непридатними до військової служби. 
 
Як повідомляла «УМ», у листопаді 2023 року президент Зеленський звільнив Тетяну Остащенко з посади командувача Медичних сил ЗСУ і призначив на цю посаду начальника військового госпіталя Анатолія Казмірчука.