Товариство угорців попросило ввести ОБСЄ на Закарпаття

12:50, 07.03.2018
Товариство угорців попросило ввести ОБСЄ на Закарпаття

ГО "Товариство угорської культури Закарпаття", на офіс якого було скоєно два напади закликало розгорнути в області постійну місію ОБСЄ. Про це йдеться в офіційній заяві  повідомляє "Закарпаття онлайн".
 
У заяві мовиться, що товариство "вітає пропозицію ОБСЄ щодо створення на Закарпатті спеціальної моніторингової місії, оскільки з огляду на події, які трапилися в області останнім часом, це є вкрай необхідною ініціативою".
 
Раніше тему введення постійної місії ОБСЄ у Закарпатську область неодноразово піднімав офіційний Будапешт.
 
Заступник голови "Товариства угорської культури Закарпаття" Йосип Борто у коментарі "Громадському радіо" розповів про результати зустрічі з представниками ОБСЄ.
 
"Очолює їхню делегацію Джорджіо Зельковіч, і я з ним мав розмову. Ми обговорили декілька питань, в тому числі терористичну атаку проти офісу Товариства угорської культури Закарпаття. Ми домовилися з ним, що після проведеного моніторингу він зробить пропозицію своїм керівникам, щоб на Закарпатті на постійній основі працювали представники ОБСЄ", - заявив Борто.
 
Нагадаємо, Національна поліція розкрила два напади на будівлю Товариства угорської культури в Ужгороді.
 
4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. За підозрою у цьому підпалі Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало двох поляків.