Янукович у листі до Путіна просив ввести "поліцейську місію"

13:49, 02.03.2018
Янукович у листі до Путіна просив ввести "поліцейську місію"

Екс-президент Віктор Янукович заявив, що писав до президента Росії Володимира Путіна "не лист, а звернення" з проханнямв розглянути можливість ввести в Україну поліцейську миротворчу місію.
 
Про це Янукович сказав сьогодні журналістам на прес-конференції в Москві.
 
"Путіну я написав звернення. У цьому зверненні я посилався на договір про дружбу і взаємодопомогу між Україною і Росією. Я запропонував провести консультації і вносив пропозицію розглянути питання про введення поліцейської миротворчої місії", - сказав Янукович.
 
 
За словами Януковича, що в листі до Путіна було прохання проінформувати світову спільноту про те, що сталося в Україні. Він додав, що 3 березня 2014 року в ООН постпред РФ Віталій Чуркін просто поінформував громадськість.
 
"Єдине, що вони зробили, вони поінформували світову громадськість в ООН через свого посла Чуркіна. Але ця заява моя, вона носила суто інформаційний характер і більше ніяк не використовувалася", - сказав президент-утікач.
 
Він також запевняє, що не отримував ніякої інформації про підготовку військового захоплення Криму.
 
"Ніякої інформації про будь-яку підготовку в Криму збройного захоплення не було у мене. Не надходило ні від військових, ні від спецслужб, ні від органів місцевої влади", - сказав Янукович.
 
У минулому році копія листа Януковича до Путіна з проханням ввести війська в Україну потрапила у ЗМІ.
 
"...Звертаюся до Президента Росії В.В.Путіна з проханням застосувати Збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності й захисту населення України", -  під такими словами стоїть підпис Януковича.