Міхеіла Саакашвілі затримали у Києві

22:40, 08.12.2017
Міхеіла Саакашвілі затримали у Києві

Міхеіл Саакашвілі уникнув затримання 5 грудня (фото із соцмереж)

Лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі затримали.

Про це повідомив у Facebook Давид Сакварелідзе.

"Затримали Міхеіла! Везуть в СБУ на Аскольдова!!!", - написав він.

На Аскольдовому провулку в Києві знаходиться ізолятор тимчасового тримання СБУ.

Речниця партії "Рух нових сил" Мар’яна Почтар підтвердила "Українській правді" інформацію про затримання Міхеіла Саакашвілі.

До Міхеіла Саакашвілі на Аскольдовий провулок приїхав адвокат, він намагається пройти, але його не пускають.

За словами Мар’яни Почтар, територію перекрили автобусом.


Вона також повідомила, що поліція розпочала штурм наметового містечка біля Верховної Ради.

У той же час активісти у прямій трансляції з-під стін ізолятора тимчасового тримання на Аскольдовому провулку повідомляють, що штурму табора немає. Частина мітингувальників залишилася в наметах, інша - відправилася до ІТТ.

У мікроблозі Twitter користувач Антон Геращенко повідомив, що Міхеіла Саакашвілі затримали в квартирі в Києві.

 


"Згідно постанови про розшук працівники Нацполіції виявили місцеперебування М. Саакашвілі на вул. Відрадній міста Києва (Відрадний проспект - ред.) та заторимали його. Затриманий поміщений до ізолятора тимчасового тримання", - повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Нагадаємо, 5 грудня СБУ спробувало затримати Міхеіла Саакашвілі в квартирі в центрі Києва. Політик спочатку втік на дах будівлі, звідки його зняли правоохоронці. Прибічники Міхеіла Саакашвілі заблокували автівку правоохоронців та витягли із неї політика. Після цього він з’являвся у наметовому таборі мітингувальників біля Верховної Ради. 

На брифінгу 5 грудня о 12:30 Юрій Луценко повідомляв, що прокуратура проситиме суд для Міхеіла Саакашвілі цілодобового домашнього арешту. Після того, як активісти разом із народними депутатами звільнили політика із автівки правоохоронців, у Верховній Раді після 16:00 Юрій Луценко заявив, що на суді для Міхеіла Саакашвілі вже будуть просити про арешт через загрозу порушення домашнього арешту.

Зранку 6 грудня поліція спробувала увійти на територію табору. Розпочалися сутички із мітингувальниками. Пізніше правоохоронці заявили, що хотіли знайти в наметах міхеіла Саакашвілі, але отримали інформацію, що його там немає, хоча очільник "Руху нових сил" напередодні обіцяв ночувати в наметах із мітингарями.

Пізніше команда Міхеіла Саакашвілі повідомила, що політик захворів та погано почувається, тому залишив наметовий табір.

6 грудня Міхеіла Саакашвілі оголосили у розшук за сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляла "УМ", Генаральна прокуратура переконує, що Міхеіл Саакашвілі брав гроші на акції протесту в "банкіра сім’ї" Януковича Сергія Курченка.