Наметове містечко під Верховною Радою штурмувала поліція: є поранені (відео)

07:32, 06.12.2017
Наметове містечко під Верховною Радою штурмувала поліція: є поранені (відео)

Штурм наметового містечка (Громадське / Twitter)

Поліція близько 6:00 розпочала штурм та знесення наметів протестувальників під Верховною Радою.

Про це повідомляє "Громадське" та "Українська правда".

Наразі відомо про те, що правоохоронці спробували відтіснити мітингувальників.

Кореспонденти видань з місця подій повідомляють, що обороною наметового містечка керує народний депутат Семен Семенченко.

"Громадське" з посиланням на присутнього на місці подій народного депутата Єгора Соболєва повідомляє про поранення близько 10 осіб серед протестувальників та правоохоронців.

 



У коментарі під час прямого ефіру в Facebook-спільноті "Рух визволення" медики заявили, що надавали допомогу 8 особам. Вони описали їх травми як тяжку: розбиті голови, розірвані шкірні покриви, забої. До лікарні відправили 2 поранених.

Станом на 8:00 поліція не вдається до активних дій. 



Нагадаємо, в наметовому містечку під Верховною Радою виступав Міхеіл Саакашвілі після того, як покинув машину правоохоронців після спроби арешту. "Українська правда" зазначає, що Міхеіл Саакашвілі перебуває неподалік від місця подій у готелі "Київ".

Як повідомляла "УМ", 5 грудня СБУ та прокурори спробували затримати Міхеіла Саакашвілі за місцем його проживання. звинувачення, які висувають позбавленому громадянства України Саакашвілі - співпраця із "гаманцем Сім’ї" Сергієм Курченком, який втік до москви після падіння режиму Януковича. Політик виліз на дах будівлі по вулиці Костьольній у Києві та погрожував зістрибнути, але потім був доправлений до автівки правоохоронців. Її заблокували прихильники Міхеіла Саакашвілі, який врешті опинився на свободі. 

Намети під Верховною Радою - у Маріїнському парку та на проїжджій частині вулиці Грушевського, - протестувальники встановили 17 жовтня.