Міхеїл Саакашвілі не збирається отримувати статус біженця після втрати українського громадянства

07:46, 27.07.2017
Міхеїл Саакашвілі не збирається отримувати статус біженця після втрати українського громадянства

Саакашвілі позбавили громадянства україни нібито через приховану судимість

Міхеїл Саакашвілі не збирається отримувати статус біженця після втрати українського громадянства. Причиною для втрати громадянства, згідно інформації "Української правди", стала прихована судимість Саакашвілі.

Екс-губернатор Одеської області прокоментував позбавлення українського громадянства у відеозверненні.

"Я живу в Україні вже понад 13 років, я брав участь у трьох революціях: революції на граніті та двох майданах! У мене лише одне єдине громадянство - українське і їм не вдасться мене його позбавити!", - заявив Саакшвілі.

Він підкреслив, що не отримуватиме статус біженця.

"Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я не збираюсь ніде лишатися та отримувати ніякий статус! Я буду домагатись законного права повернутись в Україну!", - зазначив він.

Саакашвілі також заявив, що Порошенко їздив до Грузії "для чергового договорняка"

"Порошенко їздив у Грузію не налагоджувати зв'язки між країнами, він поїхав туди задля чергового договірняку, цього разу - двох олігархічних режимів: українського Порошенко і найбільшого приватного акціонера Газпрому, проросійського Іванішвілі", - йдеться в повідомленні.

За словами Саакашвілі, "придумали, що начебто надали ГПУ нові докази у моїй справі - це чергова брехня". Він зазначив, що з тих пір, як йому запропонували громадянство України проти нього в Грузії не було порушено жодної справи.

"Два дні тому президент, на якого колись покладав надію Майдан, змінив склад Комісії з громадянства. 24 липня він ввів до складу Комісії нових людей, щоб повністю маріонеткова комісія була здатна піти на будь-яку забаганку Порошенка", - заявив він.

"Цим своїм указом ви підписали собі та своїй владі неминучу поразку. Причому, якщо раніше ви ще могли сподіватися "дотягнути" до виборів, то тепер вам вони можуть тільки снитися", - вважає Саакашвілі.

"Сьогодні ви, Петре Олексійовичу, переступили межу. Сьогодні вся країна зрозуміла, яка ціна вашим обіцянкам "жити по-новому". Тепер, напевно, у вас, як і у вашого попередника, з'явиться бажання утримати владу будь-якою ціною. Що ж, можете спробувати, тільки пам'ятайте, в Росії вас не чекають! Українці вже двічі впоралися з цією чумою і не зупиняться, поки не приведуть до влади справжніх нових політиків!", - написав він.

Саакашвілі також підкреслив, що продовжить боротися за реформи в Україні.




Нагадаємо, 26 липня Державна міграційна служба повідомила, що Петро Порошенко видав указ про позбавлення Міхеїла Саакашвілі українського громадянства