Адміністрацію Порошенка очолить Ігор Райнін з Харкова - Інтерфакс

11:54, 29.08.2016
Адміністрацію Порошенка очолить Ігор Райнін з Харкова - Інтерфакс

Досі Ігор Райнін пропрацював в Києві менше трьох місяців. (Фото з архіву.)

Найімовірнішим кандидатом на посаду глави адміністрації Президента України Петра Порошенка є керівник Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" інформоване джерело, близьке до АП.

Райнін буде представлений на новій посаді після засідання Національної ради реформ в понеділок, відзначають в агентстві.

Таким чином Райнін змінить на посаді Бориса Ложкіна, який вирішив покинути цю посаду за власним бажанням.


Ігорю Райніну нині 43 роки. У 1997-му він закінчив Харківський авіаційний інститут ім. Жуковського за фахом "Двигун і енергетичні установки космічних літальних апаратів", кваліфікація - інженер-механік.


У 2000-му закінчив Харківський філіал Національної академії державного управління при Президентові України, магістр за спеціальністю "державне управління". Кандидат наук з державного управління.

З вересня 1990 по липень 1993 року Райнін працював техніком-наладчиком газового обладнання кооперативу "Наладчик", а також інженером-наладчиком державного підприємства "Техсервіс".

  
З липня 1993 по січень 1996 року керував дільницею виробничо-комерційної фірми "Агріс", потім - до квітня 1998 року -був  заступником генерального директора, генеральним директором ТОВ "Навчально-науково-виробничий центр" Охорона праці ".

Весною 1998 року пішов у владу - був фахівем Коломацької районної державної адміністрації. З березня 2001 року дев'ять років працював на різних посадах Харківської облдержадміністрації.

У 2010 році був генеральним директором Національного наукового центру "Інститут метрології" та заступником директора ТОВ "Синтофлекс".

У квітні 2014 повертається в Харківську облдержадміністрацію, де працює на посаді першого заступника голови.

З листопада по лютий 2015 переїжджає у Київ на посаду заступника керівника Адміністрації Президента, але вже 3 лютого Петро Порошенко повернув Райніна до Харкова, де той очолив обласну державну адміністрацію.