Путін перевів армію на кордонах з Україною у повну бойову готовність

11:09, 25.08.2016
Путін перевів армію на кордонах з Україною у повну бойову готовність

Шойгу за наказом Путіна розпочав масштабні навчання. (kremlin.ru)

Міністерство оборони Росії оголосило про чергову раптову перевірку збройних сил, в рамках чого армія переведена в повну бойову готовність, повідомляє російське агентство РІА "Новости".

Навчання стосуються Південного, Західного і Центрального військових округів, які межують з Україною, а також Північного флоту, главкомату військово-космічних сил та десантників, анонсує міністр оборони Росії генерал Сергій Шойгу.

"Відповідно до рішення верховного головнокомандувача Збройними силами розпочато чергова раптова перевірка. Війська Південного, частина сил і засобів Західного і Центрального військових округів, Північного флоту, Головного командування Повітряно-космічних сил, командування Повітряно-десантних військ з 7:00 московського часу переводяться в бойову готовність "Повна" ", - оголосив Шойгу на нараді з керівним складом відомства.

Міністр зазначив, що перевірка дозволить, зокрема, оцінити "здатність Західного і Центрального військових округів наростити сили на південно-західному стратегічному напрямку". Контролювати дії військовослужбовців будуть дві робочі групи Генштабу.

Така військова "перевірка" триватиме з 25 по 31 серпня. Міністр також доручив поінформувати про навчання військових аташе іноземних держав.

Паралельно, за словами Шойгу, в Південному військовому окрузі йде активна підготовка до стратегічних навчань "Кавказ 2016". "Органами військового управління, з'єднаннями і військовими частинами бойового, спеціального та матеріально-технічного забезпечення в ході 12 спеціальних навчань відпрацьовано питання завчасного розгортання системи всебічного забезпечення військ", - сказав міністр.

Як повідомляля "УМ", напередодні Президент України Петро Порошенко повідомив, що ймовірність посилення війни на сході України досі є високою. При цьому в інтерв'ю CNN він відзначив, що Путіну потрібен не Донецьк чи Луганськ, а вся Україна.