Купили надлишок електроенергії: Польща надала Україні аварійну допомогу

12:45, 01.01.2024
Купили надлишок електроенергії: Польща надала Україні аварійну допомогу

31 грудня в енергосистемі України був надлишок електроенергії (Фото: ДТЕК)

Польща через профіцит в енергосистемі 31 грудня 2023 року надавала Україні аварійну допомогу, купуючи надлишок електроенергії.

 

Як повідомляла УМ, про це 1 січня повідомило НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

 

«Вчора, у святковий вихідний день, в енергосистемі був профіцит електроенергії. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням й операційної безпеки енергосистеми, у відповідь на запит «Укренерго», польський оператор енергосистеми PSE з 11:00 до 13:00 надавав аварійну допомогу, терміново купуючи надлишки української електроенергії загальним обсягом 600 МВт-год.», – йдеться у повідомленні.

 

В «Укренерго» також повідомили, що в останній день 2023 року добовий вечірній максимум споживання був на 3,6% нижчим, ніж у попередній святковий вихідний 24 грудня.

 

31 грудня вдень знову була обстріляна теплова електростанція у східному регіоні, є пошкодження. Попри це електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення потреб усіх споживачів.

 

Експорту електроенергії 1 січня немає. Імпорт запланований упродовж всієї доби зі Словаччини, Румунії та Молдови загальним обсягом 3961 МВт-год.

 

Як повідомляла УМ, Польща і надалі допомагатиме Україні.