Зеленський розкритикував ганебне рішення підвищити тарифи на воду

23:33, 01.07.2023
Зеленський розкритикував ганебне рішення підвищити тарифи на воду

Зеленський на Рівненській АЕС. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вважає «ганебним і непрофесійним» рішення Нацкомісії з енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави заявив у відеозверненні під час візиту на Рівненську АЕС, передає Офіс президента в суботу 1 липня 2023 року.

 

«Сьогодні з’явилося повідомлення від Нацкомісії щодо енергетики та комунальних послуг про підвищення тарифів на воду. М’яко кажучи, ганебне рішення. Непрофесійне. Не погоджене з урядом.

 

Ми не можемо і не будемо сприймати спокійно такі рішення. Уряду доручено представити рішення у відповідь. І вони будуть», - наголосив президент.

 

Раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи на воду для 33 водоканалів та АТ "Укрзалізниця".

 

Прем'єр Денис Шмигаль назвав рішення нацкомісії неприйнятними й дав доручення міністру енергетики та міністерству інфраструктури провести додаткові консультації з НКРЕКП щодо можливості перегляду таких рішень.

 

Як повідомляла «УМ», з 1 червня в Україні зросла вартість електроенергії: відтепер вона становитиме 2,64 грн/Кв-год. Хто отримає зиск від стрімкого здорожчання електроенергії для українців?