Рада підтримала зниження акцизів на розмитнення «євроблях»

14:50, 08.11.2018
Рада підтримала зниження акцизів на розмитнення «євроблях»

Для розмитнення авто на єврономерах буде застосовуватись нова формула (фото: "В Курсі")

Народні депутати проголосували в цілому за законопроект, що знижує акцизи на розмитнення автомобілів.
 
За відповідне рішення проголосували 250 депутатів.
 
У другому читанні комітет Ради вніс правку, якою збільшив базову ставку для великих автомобілів: на бензиновому двигуні - з 50 євро до 100 євро, на дизельному двигуні - з 75 євро до 150 євро.
 
Крім цього, протягом перших 60 днів пропонують запровадити "знижку" на розмитнення за новою формулою у розмірі 50%. Тобто, вартість розмитнення авто складатиме лише 50% від розрахованої за новою формулою. Проте у ході обговорення термін вирішили збільшити до 90 днів.
 
Прри цьому відповідно до пропозицій законопроекту для розмитнення авто на єврономерах буде застосовуватись нова формула. Так, за основу братиметься базова ставка у 50 євро для машин на бензиновому двигуні та 75 євро для машин на дизельному двигуні. 
 
Для розрахунку акцизу, цю суму потрібно буде помножити на кількість років з року наступного після виробництва авта та на коефіцієнт об’єму двигуна (об’єм двигуна в кубічних сантиметрах, що ділиться на 1000).
 
Як відомо, власники авто на єврономерах вже кілька разів влаштовували акції протесту білябудівель Ради та Кабміну. Вони вимагали від влади вирішити питання з розмитненням авто на європейській реєстрації до кінця 2018 року.
 
Нагадаємо, в липні, у свій останній робочий день перед канікулами, Верховна Рада таки підтримала в першому читанні два законопроекти, що дозволять знизити акцизи на розмитнення авто та посилити відповідальність за використання нерозмитнених авто.