НОВИНИ ПЛЮС

31.08.2007

Перший урок — про Шухевича 

                У школах Івано-Франківщини перший урок 1 вересня буде присвячено 100-річчю командувача Української Повстанської армії Романа Шухевича, повідомляє УНІАН. Обласний інститут післядипломної педагогічної освіти підготував методичні розробки до уроку, які вийшли окремою книгою «Лицар української раті» і надіслані в усі школи Прикарпаття.

На залізниці загинула дитина

                На станції «Харків-Сортувальний» від удару струмом загинула семирічна дівчинка. Як повідомляє УНІАН, дитина отримала смертельне ураження, коли, забравшись на вантажний вагон, взялася рукою за контактний дріт високої напруги. Дівчинка померла в машині швидкої допомоги.

Столичні педагоги будуть при грошах

                Заробітна плата столичного педагога з урахуванням усіх надбавок зросте в середньому на 45 відсотків у порівнянні з 2006 роком. Про це повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації, посилаючись на заступника голови КМДА Віталія Журавського. «Крім того, вперше до початку нового навчального року всі педагогічні працівники отримають грошову винагороду у розмірі 50 вiдсоткiв», — зазначив Журавський.

Депутат-«вітренківець» пошкодив намети Мороза

                У Херсоні не пощастило агітаційним стендам Олександра Мороза: позавчора вночі невідомий на легковику «Тойота Ленд Крузер» проїхався по чотирьох наметах СПУ. Жертв нема. Як, власне, і правопорушника. Хоча номер автомобіля останнього свідки запам'ятали та повідомили правоохоронцям. Ті провели розшук і встановили: за кермом «Тойоти» був 35-річний депутат Блоку Наталії Вітренко. Невідомо, що рухало чолов'ягою — антипатія до Мороза чи «зелений змій», але його дії міліціонери вирішили потрактувати як просте хуліганство.

Українські льотчики таки загинули в Конго

                МЗС України підтвердило вчора інформацію про те, що 26 серпня під час катастрофи в Конго Ан-32 (російського виробництва) загинули двоє наших громадян — командир екіпажу та другий пілот. Днями останки льотчиків за рахунок авіакомпанії, яка їх найняла на роботу, доправлять до Москви, а потім — на батьківщину.

Нові справи у «справі Політковської»

                Генпрокуратура РФ звільнила двох підозрюваних у вбивстві журналістки «Новой газєти» Анни Політковської, повідомила РІА «Новості». За даними агенції, з-під варти вийшли співробітник оперативно-пошукового управління ГУВС Москви, тобто так званої «наружки», Алімов та колишній міліціонер Беркін. Слідство стверджувало, що ці двоє могли постачати найманим убивцям інформацію про пересування Анни Політковської містом та про її телефонні перемовини. Ще двоє фігурантів «справи Політковської» можуть бути звільнені з-під арешту, прогнозує газета «Коммєрсант» із посиланням на анонімні джерела в генеральній прокуратурі Росії.

У Греції «згоріли» 3 млрд. євро

                Збитки, завдані Греції лісовими пожежами, становлять у матеріальному вимірі 3 млрд. євро, повідомляє «Франс пресс» з посиланням на урядові джерела країни. Є і чималі людські втрати — 64 особи загинули за два тижнi, впродовж яких лютували пожежі.

                Вогонь стихає, але станом на вчора зафіксовано 25 осередків пожеж на Пелопонесі та острові Евбея.

Криваві зіткнення у Чилі

                Учора під час зіткнень поліції з демонстрантами у столиці Чилі Сантьяго близько ста осіб отримали поранення, а понад 400 були заарештовані, передає «Ассошіейтед пресс». Масові акції протесту були спрямовані проти політики президента країни Мішель Бачелет і проходили під суто економічними гаслами — підвищення зарплатні, пенсій, покращення охорони здоров'я та умов праці. У сутичках, коли поліція розганяла натовп водометами та гумовими кийками, постраждав навіть один сенатор — Алехандро Наварро, котрий підтримував учасників акції.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>