«Облиті брудом» за слова не відповідають

31.08.2007

До зими уряд готуватиметься в Алчевську

                Учорашнє засідання Кабміну розпочалося із запізненням. Увесь склад уряду разом із журналістами і представниками секретарiату Президента терпляче чекав появи Прем'єра. Майже через 40 хвилин з'явився Віктор Янукович і відразу з місця заявив, що нині дуже багато негативної інформації про підготовку держави до осінньо-зимового періоду. Ситуація складна, і з нею треба негайно розібратися. Причому так, щоб наступне засідання уряду провести в «прославленому» Алчевську. «Є багато інформації з різних регіонів про жахливий стан, а міністри, котрі відповідають за цей сектор економіки, й у вус не дують. На прикладі підготовки до холодів у цьому місті ми зробимо висновки, яка складається ситуація в інших регіонах», — констатував Віктор Янукович. Цікаво, як на прикладі одного міста можна зробити висновки за всю державу? Залишилися без відповіді раніше озвучені «бравурні слова» ПЕКівських керівників про те, що в газосховищах достатньо власного газу, а на складах — вугілля.

                Далі Прем'єр сконцентрував увагу на підготовці проекту Державного бюджету на наступний рік. «Миколо Яновичу, — звернувся Янукович до першого віце-прем'єра Азарова, — ви так успішно відпочили, вийшли з відпустки. Я не буду запитувати, як ви будете закривати нинішній бюджет, це окрема тема, але головний фінансовий документ на 2008 рік повинен бути прийнятий цього року, і починайте вже працювати з бюджетним комітетом і секретаріатом Президента». Далі Прем'єр припустив, що, можливо, доведеться провести засідання Верховної Ради, і додав, що він вже починає консультації з цього приводу з Президентом і керівниками фракцій парламенту.

«Шуфрич, ви не правi»

                Неабияке обурення керівника уряду викликала ситуація з припинення роботи державного підприємства «Солотовинський солерудник», що на Закарпатті.

                «Хто в нас в уряді є куратором цієї області, — з гнівом і блискавками в очах запитав Віктор Федорович. — Шуфрич!!! Так от, Нестор Іванович, я роблю вам чергове зауваження. Чотири місяці як тут зупинено виробництво. «Губернатор» області стукає у всі двері. Я змушений брати вертоліт, полетіти і на власні очі подивитися на все це. І я вам кажу: ви не праві»

                 При цьому він додав, аби головний рятувальник країни підготувався до звіту про всі надзвичайні ситуації, котрі відбуваються в державі. «Я вам таке завдання давав, правда вночі, але думаю вам її вистачило», — висловив сподівання Прем'єр.

Януковича слухали до неприємності

                «Я не буду заважати вашій політичній роботі у передвиборчий період, але прошу особисто зі мною узгодити час відпусток», — слова Прем'єра.

                Він додав, що розуміє партійні обов'язки кожного з міністрів, але головним обов'язком для кожного урядовця має бути міністерська діяльність. Щодо власної персони, Віктор Янукович повідомив, що буде працювати стільки часу, скільки буде необхідно тут, в уряді.

                Не залишив поза увагою Прем'єр і свої стосунки з пресою. З іронічною посмішкою він розповів, що вміє користуватися інтернетом і читає про себе «дуже багато цікавих байок», які не дають йому вночі спати, через що він змушений «завантажувати» роботою у темний час доби своїх міністрів, на кшталт Нестора Шуфрича.

                «Якщо скласти відповідну таблицю, на кого більше бруду вилила преса, то я був би одним із головних номінантів», — пожартував очільник уряду. Він не збирається «ганятися» за журналістами і в нього немає «слідчого апарату», а якщо подавати в суди, то на це піде весь дорогоцінний час, та й адвокатів утримувати — дорога розкіш.

                Усі ці слова шановний Віктор Федорович говорив тодi, як навпроти нього в тісному кабінеті, де відбувається засідання уряду, втратила свідомість від духоти і довгого очікування появи Прем'єра на засіданні молода наша колега...

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>