РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.08.2007

30 мільйонів гривень

необхідно для компенсації збитків, завданих буревієм на Волині. За попередніми даними, відновленню не підлягає 7 будинків у Турійському і 3 — у Рожищенському районах. На відновлення будівель потрібно 13 млн. грн.

16 мільйонів гривень

залишили в РАЦСах за перше півріччя 2007 року наречені за надання додаткових послуг. Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, значна частина цих грошей була заплачена за послуги з проведення індивідуальних весільних обрядів, реєстрації шлюбу за межами РАЦСів, проведення обрядів заручин, ювілейних весіль, реєстрації шлюбів у святкові або вихідні дні тощо. Абсолютним лідером із надання додаткових послуг є Херсонська область.

65 тисяч гривень

зібрала громадськість Полтавщини на будівництво пам'ятника співачці Раїсі Кириченко. Щоправда, це лише третина від потрібної суми. Через це відкриття пам'ятника, яке було заплановане на 14 жовтня, доведеться перенести на невизначений термін, повідомив керівник громадського комітету з увічнення пам'яті спiвачки Микола Ляпоненко.

50 тисяч користувачів

інтернету проголосували в рамках акції «Сім чудес України» на сайті 7chudes.in.ua. Наразі в десятку об'єктів, за які голосували найбільше, входять острів Хортиця, парк «Софіївка», музей «Писанка», Лівадійський палац-музей, Києво-Печерська лавра, Херсонес, заповідник «Кам'янець», Одеський оперний театр, Хотинська фортеця та Софія Київська.

4 тисячі гривень

— такою є середня заробітна плата в Україні з урахуванням доходів громадян у «конвертах». Офіційно ж середньостатистичний українець заробляє 1,3 тисячі гривень на місяць. Такі дані дослідження державного НДІ інформатизіції і моделювання економіки.

614 мільйонерів

живе сьогодні у Києві, повідомляє «Київський портал». За інформацією голови Державної податкової адміністрації Києва Ігоря Пархоменка, у 2005 році мільйонерів у столиці було значно менше — 289 осіб. Водночас у Києві не зафіксовано мільярдерів, хоча якщо об`єднати всі задекларовані мільйонерами доходи, «набігає» сума в майже 7,6 мільярда гривень.

400 велосипедистів

зберуться 8 вересня на столичному майдані Незалежності. Протягом 10 днів вони їхатимуть до Києва із Ужгорода, Севастополя та Луганська і фінішуватимуть тут на День фізкультури та спорту.

54 шахтарі

загинули за півроку в Донецькій області, повідомляє територіальне управління Держгірпромнагляду. Загальна кількість працівників, які загинули на виробництві на Донеччині, становить 106 осіб.

41,5 відсотка сімей

у 2006 році мешкали на житлоплощі меншiй, нiж передбачено санітарними нормами (13,65 кв. м на одну людину), повідомляє Держкомстат. Водночас торік на одного жителя України в середньому припадало 22,2 кв. м загальної площі житла. Також минулого року квартири одержали 20 тисяч сімей із 1,3 мільйона родин, які стоять у черзі.

28 відсотків киян

хотіли б бачити хрещеним батьком своїх дітей Президента України Віктора Ющенка. Такі дані соціологічного опитування «Стереотипи політиків в очах киян». На другому місці несподівано опинився Леонід Черновецький (23%). Наступне місце поділили Віктор Янукович і Юлія Тимошенко (14%). Ще 9% городян хотіли б бачити кумом Володимира Путіна, а 6% — Олександра Мороза.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>