РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.07.2007

16 мільйонів

доларів технічної допомоги виділить Україні Канада. Як повідомив голова зовнішньополітичного відомства Канади Пітер Гордон Маккей, 6,5 млн. доларів із цієї суми буде виділено на реформування системи юстиції. Певна частина коштів піде на підтримку канадських спостерігачів, які приїдуть на парламентськi вибори в Україні.

2,5 мільйона туристів

уже відпочили в Криму з початку року. Це на 13,1% вище за рівень минулого року. Фахівці пов'язують таку активність курортників з тим, що сезон цьогоріч розпочався значно раніше, оскільки незвично тепла погода встановилася в Україні ще з травня.

      Загалом Міністерство курортів і туризму АРК прогнозує, що цього року на відпочинок до Криму приїде більш як 5 мільйонів людей.

1,6 мільйона громадян

стоять в Україні в черзі на встановлення телефону. З них 249 тисяч — пільговики. За даними Держзв'язку, середній термін перебування громадян у черзі на встановлення телефону становить від двох до п'яти років.

216 тисяч нових авто

купили українці за перші шість місяців року. Таким чином продажі машин зросли на чверть. Приміром, у 2006-му за весь рік було продано 265 тисяч автівок, повідомляє газета «Дєло». Найкраще цьогоріч продавалися дешеві машини. Цікаво, що на 1000 українців сьогодні припадає 145 авто. Це менше, ніж у сусідніх Польщі та Чехії. А, скажімо, в Німеччині на 1000 людей припадає близько 630 авто.

85 тисяч осіб

перебувають, за даними МВС, на обліку за вчинення насильства в сім'ї. Як з'ясувалося під час соціологічного опитування, 85% респондентів вважають, що домашнє насильство пов'язане з уживанням алкоголю і погодилися з твердженням, що кривдників, які вчинили насильство в стані сп'яніння, слід примусово лікувати.

37 тисяч працiвникiв

потрібно на сьогодні Києву. Саме стільки вакансій нараховується в міській базі даних. За даними «Радіо Київ», на одного безробітного в столиці припадає шість вакансій. Загалом рівень зареєстрованого безробіття в Києві – найнижчий по Україні.

1,3 тисячі заяв

подали українці за півроку до Європейського суду з прав людини. Це втричі менше, ніж за аналогічний період торік. Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, Україна перемістилася, порівняно з першим півріччям 2006 року, з третього на четверте місце за кількістю скаржників до Євросуду (на першому місці — Росія, на другому — Румунія, на третьому — Туреччина).

200 аварій

щодоби, в середньому, трапляється у Києві. За шість місяців у Києві сталося майже 33 тисячі ДТП, внаслідок яких загинули 103 особи. Як зазначив прокурор Києва Євген Блажівський, причиною збільшення аварій сьогодні є нехтування правилами дорожнього руху, а також незадовільний технічний стан автомобілів і доріг.

84 ЗМІ,

що виходитимуть мовами національних меншин, зареєстровано з початку року в Україні.  Цікаво, що більша частина друкованих засобів масової інформації в Україні зареєстрована як двомовні, а то й тримовні видання. Як повідомляє прес-служба Мін'юсту, з початку 2007 року Міністерством юстиції було зареєстровано або перереєстровано 1117 періодичних друкованих видань, із них менше половини одномовних (292 — з українською мовою видання, 192 — російськомовних).

46,4 відсотка українців

вважають, що українська влада передусім повинна забезпечити громадянам країни якісну безкоштовну медицину. Такі дані соцопитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень ім.Яременка спільно з Центром «Соціальний моніторинг». Ще 40,6% вважають першочерговими завданнями вирішення проблеми створення робочих місць і своєчасної зарплати; 38,1% — підняття рівня зарплатні, а 37,6% — зупинення зростання цін та тарифів на проїзд у транспорті і компослуги.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>