РАХУНКОВА ПАЛАТА

13.07.2007

52 мільйони гривень

отримав «Ощадбанк» на виплату компенсації вкладникам Ощадбанку СРСР. Це вже п'ятий у цьому році транш. Загалом на виплату втрачених грошових внесків цьогоріч з держбюджету планується виділити 640 мільйонів гривень.

225679 дітей

народилося в Україні за перші шість місяців року. Для порівняння, у першому півріччі 2006-го народилося 218921 немовля. За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, починаючи з 2002 року народжуваність у країні зростає. Винятком є лише 2005 рік, коли кількість народжених дітей зменшилася. Проте вже в наступному році тенденція до зростання народжуваності поновилася.

100 тисяч прочан

очікують у Зарваниці на Тернопільщині на Всеукраїнську прощу родин. Проща відбувається щороку в неділю після свята Петра і Павла. 14—15 липня тут очікують паломників із Росії, Польщі та Казахстану, повідомив єпископ Тернопільсько-Зборівської єпархії української греко-католицької церкви Василь Семенюк.

2 тисячі осіб

гинуть щороку в Євросоюзі через пожежі, що сталися через непогашені сигарети. Ще близько 7,5 тисячі людей отримують опіки. Тому Єврокомісія планує до кінця року виступити з пропозицією заборонити продаж в ЄС традиційних сигарет, а дозволити тільки ті, які самі гаснуть, якщо курець припиняє вдихати дим. Цю «сигаретну реформу» планується впровадити упродовж 2009—2010 років.

300 військових

із з 17 країн (Білорусі, Грузії, Литви, Німеччини, Канади, Албанії, США, Швеції тощо) беруть участь у спільному українсько-американському командно-штабному навчанні за допомогою комп'ютерів «Стрімкий тризуб — 2007», яке проходить у Києві. Навчання має на меті з допомогою сучасних технологій поліпшити зв'язки між штабами та підрозділами країн-учасниць навчання, підвищити рівень співпраці між військовими різних країн.

211 громадських організацій

було зареєстровано в Україні минулого року, повідомляє прес-служба Мін'юсту. Тоді як лише за 6 місяців 2007-го — вже 124. Натомість політична активність українців з початку року помітно знизилася. Так, за шість місяців було зареєстровано лише 4 політичні партії. Це складає третину від кількості партій, зареєстрованих протягом 2006 року.

На 83 відсотки

заповнені нині оздоровниці Криму. Станом на сьогоднішній день курортників приймають 529 кримських здравниць. Минулого року в цей час працювали 502 здравниці, коефіцієнт їх заповнюваностi складав 75 відсотків.

Кожен 50-й українець

хворіє на рак. Такі дані Національного канцер-реєстру, що створений на базі Інституту онкології. За даними канцер-реєстру, рівень захворюваності на рак зростатиме й надалі: щорічно на третину і до 2020 року кількість онкохворих українців сягне 200 тисяч осіб. На сьогодні рак уже не є смертельною хворобою, на початкових стадіях він успішно лікується, а отже, необхідно налагодити в країні вчасне обстеження людей.

40 атракціонів

з 66, які мають підвищену небезпеку, закрили у Києві з початку літнього сезону.

      За словами заступника начальника Державної інспекції промислової безпеки та охорони Валентина Верби, на даний час не експлуатуються орендні атракціони в товаристві «Авточок», у парку «Нивки», а в Голосіївському парку демонтовано атракціон «Сюрприз». Найближчим часом перевірять атракціони у Гідропарку, які мають намір запустити в експлуатацію.

Лише 4 хвилини

на день витрачає середньостатистичний український чоловік на виховання своєї дитини. Про це повідомив міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, закликаючи татусів приділяти більше уваги вихованню дітей.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>