РАХУНКОВА ПАЛАТА

28.06.2007

На 12 мільйонів людей

може скоротитися населення України через 18 років, тобто на 24%. Такі дані оприлюднив у своєму звіті Світовий банк. Демографічна ситуація в Україні є найгіршою серед країн Східної Європи та колишнього СРСР. Нагадаємо, що наші фахівці прогнозували скорочення населення України до 35 мільйонів до 2050 року. Але міжнародні експерти вважають, що таке стрімке демографічне падіння може відбутися вже до 2025 року.

До 20 тис. осіб

планується збільшити кількість працівників ДАІ , повідомив начальник Центру безпеки дорожнього руху Департаменту ДАІ Василь Зайченко. Це на 5 тисяч «даїшникiв» бiльше, нiж зараз.

      Відповідна постанова вже перебуває на розгляді в Кабміні. А реформу ДАІ, яка передбачала скорочення чисельності інспекторів, визнано неефективною.

Понад 15 тисяч гектарiв

землі було самовільно зайнято торік у Криму. Про це повідомляє Кримська спілка з питань боротьби із земельними самозахопленнями «Антизахват». Торік на півострові було складено більш як тисячу протоколів у зв'язку із захопленнями землі, винесено більше тисячі постанов про накладення штрафу на загальну суму 115 тисяч гривень.

13 тисяч міліціонерів

охоронятимуть громадський порядок в Україні впродовж чотирьох днів святкування Дня Конституції, повідомив заступник міністра внутрішніх справ Василь Фатхутдінов. Очікується, що з нагоди річниці Конституції в країні відбудеться 630 масових заходів, найбільша їх кількість планується в Києві, Дніпропетровській, Одеській і Полтавській областях та в Криму.

70 родовищ

планує виставити на аукціони цього року Мінприроди. Від їх продажу міністерство має намір виручити 150 мільйонів гривень. До речі, частка корисних копалин на душу населення у Україні є в 2,4 раза більшою, ніж у будь-якій іншій країні Європи.

50,4% українців,

опитаних Українським центром економічних і політичних досліджень ім. Разумкова, хочуть вступу України до Європейського Союзу. При цьому лише 28,7% респондентів висловились проти вступу України до ЄС, а 20,9% не змогли відповісти.

21 метр квадратний

зелених насаджень припадає в Києві на кожного мешканця. Навіть зараз українська столиця залишається одним із найзеленіших міст Європи. Приміром, у Берліні на одного жителя припадає лише 10 кв. м зелені, в Нью-Йорку — 6,7 кв. м, у Лондоні — 12 кв. м, у Москві — 14,2 кв. м, у Ризі — 9 кв. м.

Лише 15-20% пасажирів

приміських потягів оплачують проїзд. Про це повідомив представник «Укрзалізниці» Олександр Гудков. Він додав, що більше половини приміських пасажирів є пільговиками, решта — «зайці». За 5 місяців поточного року доходи залізниці від приміських перевезень становили 85,2 млн. гривень, а експлуатаційні витрати — 644,1 млн. гривень.

У 2,5 раза

переповнені ялтинські пляжі. Як повідомив міський голова Ялти Сергій Брайко, зараз у Ялті відпочивають до 8 тисяч курортників, тоді як за санітарними нормами комунальні пляжі розраховані на 3,5 тисячі відпочиваючих.

2 вертольоти

для санітарної авіації планує придбати МНС до 2008 року.  За словами міністра із надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича, один iз них буде базуватися в Харкові, а другий — у Києві.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>