РАХУНКОВА ПАЛАТА

15.06.2007

7 мільярдів гривень

витратить уряд на облаштування держкордону за цільовою програмою «Облаштування і реконструкція державного кордону». За словами заступника голови Держприкордонслужби Павла Шишоліна, цільова програма передбачає, зокрема, будівництво 262 нових пунктів пропуску і реконструкцію 123 діючих.

30,2 мільйона гривень

виділить Київ на виплату матеріальної допомоги малозабезпеченим до Дня Конституції. З нагоди свята різні категорії населення отримають від 50 до 100 гривень фінансової допомоги.

Понад 400 тисяч гривень

зібрали в Одесі на аукціоні на інструменти для симфонічного оркестру Театру опери і балету. На торги виставляли запрошення на гала-концерт з нагоди майбутнього відкриття театру після реконструкції і на перші спектаклі, а також архівні матеріали. Найдорожчим лотом виявилися 3 копії креслень будівлі театру від 1882 р., які продали за 65 тисяч гривень. Відкрити театр планується до його 120-річчя — у жовтні.

82,5 тисячі

порушень

правил дорожнього руху виявила ДАІ в ході профілактичної операції «Нетверезий водій — злочинець». Зазначимо, що такий «улов» було зроблено всього за 4 дні операції. Зокрема, водіїв, які  п’яними керували автомобілем, було спіймано 6,2 тисячі. У ході цього відпрацювання кількість порушень була в 2,5 раза більшою, ніж під час роботи інспекторів у звичайному режимі.

4,7 тисячі тонн

кісточкових плодів (черешень, персиків, абрикосів) буде завезено нинішнього літа до Києва з південних областей України. Відповідне розпорядження підписав київський голова Леонід Черновецький. Ці фрукти реалізовуватимуть на 658 торговельних точках.  На продаж цієї продукції підприємцям видаватимуть безплатні дозволи.

160 доларів

коштує в середньому доба проживання в київських готелях. На кінець минулого року вартість мешкання в столичних готелях становила: у п'ятизіркових — 300—800 дол. на добу, у чотиризіркових — 120—400 дол., у тризіркових — 50—220 дол., у двозіркових — 40—100 дол., у однозіркових — 25—100 дол. на добу.

62 тисячі родин

у Києві сьогодні користуються субсидіями, повідомляє «Радіо «Київ». Тоді як станом на 1 вересня 2006 року субсидії в Києві отримували 9 тисяч сімей. Збільшення кількості претендентів на таку допомогу спричинило зростання тарифів на «комуналку» в грудні минулого року.

На 24 відсотки

збільшилися в травні продажі нових автомобілів в Україні, порівняно з травнем 2006 року.  Про це йдеться в повідомленні аналітичної групи AUTO-Consulting. Лідером українського ринку в травні став «АвтоВАЗ», друге і третє місця на ринку дісталися «Деу» і «Шевролету» — виробникам автівок середньої цінової групи.

22 відсотки

працездатного населення світу працюють на тиждень більше як 48 годин, фактично кожен п'ятий. Про це йдеться в доповіді Міжнародної організації праці (МОП). Оскільки в більшості країн прийнятий п'ятиденний робочий тиждень, це означає, що п'ята частина населення (600 мільйонів людей) працює більш як 9 годин на день.

2—5 осіб

щодня гине в Криму в курортний сезон, травми щодня дістають від 20 до 30 людей.  Переважна частина НП трапляється на дорогах. За словами міністра охорони здоров'я Криму Сергія Доніча, влітку населення півострова зростає в 2—3 рази, приїжджає багато іногородніх водіїв, які не знайомі з південнобережними трасами, що належать до категорії підвищеної складності.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>