Далі буде ще краще

07.06.2007

        Обіцяючи своїм землякам покращення життя «уже сьогодні», керманич Кабміну таки живе не тільки сьогоднішнім днем. Адже, приміром, сьогоднішнє зростання цін на пальне гарантує збільшення цін на послуги в транспорті вже завтра. Саме про таке чергове «покращення» тепер попереджають донецькі таксисти, які змушені піднімати розцінки після неприємних змін цінників на місцевих АЗС.

       За словами заступника керівника обласної організації всеукраїнської профспілки таксистів Олексія Фролова, вартість проїзду може збільшитися на 2 гривні — 10 гривень до 5 кілометрів, плюс ще 2 гривні за кожен наступний кілометр (поки клієнти платять 8 грн. до 5 км). «Тут немає ніякої політики, — переконаний профспілковий лідер. — Ми просто відстоюємо свої економічні інтереси. А то виходить, що коли зростає вартість бензину, на це ніхто не реагує, а якщо ми піднімаємо тарифи на перевезення, то це розглядають, як змову... Найперше, що ми хочемо взнати, це принцип формування цін на бензин, адже літр пального на заправках Донеччини на 25—30 копійок дорожчий, ніж в інших областях».

      Влаштовувати страйк донецькі таксисти поки не збираються, проте на підтвердження своєї позиції вони вже провели пікет біля приміщення обласного Антимонопольного комітету, де, на їхню думку, поки ніяк не реагують на стрімке збільшення цін на пальне (нині на тутешніх АЗС наступні ціни: А-95 у середньому коштує 4,50, А-92 — 4,35, А-76 — 4,05.). Також пікетувальники передали в Антимонопольний комітет своє звернення-прохання нарешті розібратися із проблемною ситуацією. В самому ж комітеті утримуються від однозначної оцінки намірів таксистів, однак, за словами голови обласного АМК Салавата Валітова, ціни на бензин у Донецькій області не виходять за цінову межу, встановлену Кабміном. До речі, нещодавно міністр економіки Анатолій Кінах зробив прогноз, що в порівнянні з травнем у червні ціни на бензин можуть збільшитися на 7 відсотків. Тобто, дуже схоже, не чекаючи «покращенння» життя завтра, донецькі таксисти й справді почали готуватися до цього вже сьогодні.