РАХУНКОВА ПАЛАТА

11.05.2007
100 мільйонів гривень

виділить Севастополю уряд на підготовку до 225-ї річниці міста. Ці гроші підуть на приведення міста в порядок: Малахового кургану, Приморського бульвару, інших історичних пам’ятників, а також доріг та вулиць. «Місто моряків» відзначатиме цей ювілей 14 червня 2008 року.

2,9 мільйона ветеранів

Великої Вітчизняної війни мешкають сьогодні в Україні. Це на 300 тисяч менше, ніж торік. З донині живих ветеранів  268 тисяч — це інваліди, 374 тисячі — учасники бойових дій, 2 млн. 263 тисячі — учасники війни. 204 ветерани мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Понад 160 тисяч порушень

Правил дорожнього руху виявлено працівниками Державтоінспекції в рамках Глобального тижня безпеки дорожнього руху ООН, що тривав iз 23 до 29 квітня. З них більше 6,5 тисячі — за керування в стані алкогольного сп'яніння, майже 32 тисячі — за перевищення швидкості, 26,2 тисячі порушень — за невикористання ременів безпеки та мотошоломів. Також виявлено 5,7 тисячі порушень правил перевезення пасажирів.

150 тисяч уболівальників

приїдуть у Київ у рамках Євро-2012. Такі прогнози дає мер столиці Леонід Черновецький. Київський градоначальник також підрахував, що кожен із них залишатиме у столиці щодоби не менше 400 євро.

11,5 тисячі доларів

на місяць — так американська компанія Salary.com оцінила працю американської домогосподарки у випадку, якби вся її хатня робота оплачувалася за стандартними розцінками. Як повідомляє Сi-Ен-Ен, при розрахунках враховувалося, що домогосподарка працює як економка, кухар, доглядальниця, прачка, водій, керівник виробництва, двірник, оператор персонального комп'ютера, виконавчий директор і психолог.

254 жінки

уже кілька днів носять почесне звання «Мати-героїня». Указ про його присвоєння підписав Президент України Віктор Ющенко з нагоди Дня матері, який відзначається у другу неділю травня.

72% українців

вважають День  перемоги великими святом. Про це свідчать результати соціологічного опитування Центру ім. О.Разумкова. Ще 21,8% опитаних вважають цей день звичайним святом. А 4,8% українців узагалі не вважають День перемоги святом.

На 50 відсотків

зросла впродовж січня—квітня вартість землі під Києвом. Сотка землі тепер тут коштує до 6 248 доларів. Про це УНІАН повідомили в консалтинговій компанії SV Development.

      Престижний Обухівський напрямок залишається найдорожчим (9 137 доларів за сотку). За прогнозами аналітиків компанії, у недалекому майбутньому ціна сотки в цьому районі досягне 10 тисяч доларів.

29 фактів

побиття й залякування журналістів зафіксував у 2006 році Інститут масової інформації. Також торік стався 31 випадок, пов'язаний з перешкоджанням виконанню обов'язків журналістів. А ще було зафіксовано 3 арешти й затримання журналістів та 15 фактів економічного й політичного тиску на журналістів. А подавали до суду на журналістів та ЗМІ 27 разів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>