РАХУНКОВА ПАЛАТА

04.05.2007

Майже 149 мільярдів інвестицій

освоєно в економіці України у 2006 році, повідомляє Держкомстат. Порівняно з попереднім роком, структура капітальних інвестицій за напрямами майже не зазнала змін. Переважну частку (84,1%) інвестицій було освоєно у капітальному будівництві, придбанні машин та обладнання. На поліпшення об’єктів (капітальний ремонт, модифікацію, модернізацію) витрачено 10,7% вкладень.

380,7 мільйона гривень

отримало Мінпраці на виплату разової грошової допомоги до Дня Перемоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань. Як повідомляє УНІАН, очікується, що цього року щорічну допомогу до свята отримають понад 3,2 мільйона людей. Розмір виплат становитиме від 55 до 450 гривень залежно від категорії пільговика.

100 тисяч гривень винагороди

готовий заплатити «ПриватБанк» за інформацію про співробітника Державної служби охорони Василя Галку, який зник із грошима під час інкасації. Сталося це в Одесі 20 квітня. Галка втік, прихопивши 15 інкасаторських сумок, у яких було загалом 1,2 мільйона гривень, 120 тисяч доларів і 8,1 тисячі євро.

15 тисяч кущів троянд

висадять у Житомирі до 15 травня на площах, бульварах, скверах, у парку ім. Юрiя Гагаріна та на зелених смугах центральних вулиць міста. У висадці квітів на майдані Корольова днями взяв участь голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко разом із дружиною Юлією та синами Віктором i Олексієм.

Понад 170 журналістів

загинуло в Іраку з початку воєнного конфлікту (з квітня 2003 року). Тільки за останній рік тут було вбито 69 працівників засобів інформації. Генеральний директор ЮНЕСКО Коїтіра Мацуура зазначив, що ніколи в історії не було такої великомасштабної загибелі журналістів.

99 засуджених

помилував Президент України Віктор Ющенко. Серед помилуваних — 26 жінок і 73 чоловіки. З них — 5 похилого віку, 5 інвалідів, 1 учасник війни, 1 потерпілий від наслідків аварії на ЧАЕС, 9 багатодітних, 57 молодих людей.

57 дітей

померли за три місяці цього року в Криму, повідомила головний педіатр Мінохорони здоров'я автономії Тетяна Дьяконова. За аналогічний період 2006 року в Криму було зафіксовано смерть 43 дітей.

25% пляжів

Ялти не готові до курортного сезону, хоча він стартував у місті 1 травня. Підготувати пляжі, як повідомляється на офіційному сайті міста, завадили кліматичні умови — сильні весняні шторми. Проте до літа ялтинська влада обіцяє підготувати пляжі на 100 відсотків.

23 поверхи

— таким є обмеження на спорудження будівель у центрі столиці. Будувати вище тепер заборонено. Відповідне рішення ухвалила Київрада. Згідно з новими правилами, висотною будівлею вважається споруда, вища за 73,5 метра (тобто 23 поверхи). Раніше висоткою вважалася 67-метрова споруда.

5 нових евакуаторів

придбає у травні Київ. За даними заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, на сьогодні у столиці працює 26 евакуаторів. У цьому місяці їхня кількість збільшиться ще на п'ять.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>