РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.04.2007

3 мільйони гривень

на ліквідацію наслідків вибухів під Новобогданівкою одержала Запорізька область з держбюджету. Ці кошти буде направлено на спорудження і ремонт соціальних об'єктів і житла на території сіл Новобогданівка і Спаське.

По 250 тисяч сімей

щомісяця звертались по субсидії для оплати житлово-комунальних послуг у першому кварталі, повідомляє Держкомстат. Це у 3,1 раза більше, ніж у січні-березні 2006 року. Найбільше звернень було від міських сімей — 81 відсоток.

100 тисяч постраждалих

від аварії на ЧАЕС проживає сьогодні в Києві. Це 50 тисяч ліквідаторів, близько 17 тисяч — евакуйованих, ще стільки ж людей мають інвалідність, повідомила прес-служба КМДА.

80—100 тисяч відпочиваючих

чекає на травневі свята Крим. Такий прогноз дають кримські туроператори, повідомляє УНІАН. Основними туристами на маївку будуть українці — жителі Дніпропетровська, Донецька, Києва, Харкова та інших міст. До Криму приїдуть і російські туристи (їх буде близько 10-15% від загального числа відпочиваючих).

22,6 тисячі масових заходів

пройшло в Україні минулого тижня. У них взяли участь понад 10 мільйонів осіб. Такі дані має Департамент зв’язків з громадськістю МВС України. Із цих акцій 113 були політичними, 440 — соціально-економічними, 21939 — релігійними, 49 — культурно-видовищними і спортивними та 60 інших.

Понад 280 кримінальних справ

за фактами незаконного обігу медикаментів порушено в березнi. У ході спецзаходів міліціонери перевірили понад 6,6 тис. підприємств, з яких 194 діяли без відповідної ліцензії. Крім того, виявлено 426 фактів порушення порядку обороту підконтрольних речовин. З незаконного обігу вилучено майже 40 тисяч доз ліків, що містять наркотичні речовини, з них — 26,5 тисячі доз трамадолу.

70 нових готелів

для розміщення туристів планується побудувати у Києві до 2012 року. Про це повідомив начальник Головного управління комунального господарства КМДА Михайло Шпарик.

      Сьогодні у столиці працює 118 готелів, розрахованих на майже 16 тисяч місць. За попередніми підрахунками, до проведення фіналу чемпіонату світу з футболу цей показник необхідно подвоїти.

48 відсотків киян

підтримують ідею розпуску Київради. Такі дані соціологічного опитування, проведеного громадською організацією «Українське демократичне коло». 20% опитаних зовсім негативно оцінюють діяльність Київради за рік, що минув, а тих, хто повністю позитивно оцінює діяльність Київради, виявився 1%.

9 парків

реконструюють у столиці протягом 2007 року. Зокрема, Володимирську гірку, Феофанію, парки Вічної слави, Партизанської слави, Перемоги, Аврори, Інтернаціональний, імені Островського, Відрадний. Також протягом весняного двомісячника з благоустрою у столиці облаштують 44,5 гектара нових газонів.

Кожен 5-й школяр

у віці 11—12 років курить, а кожен другий пробував алкоголь. Такі дані оприлюднила голова спостережної ради Фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко на форумі «Відродження. Оновлення. Розвиток людини», який проходить в «Артеку». Також кожен десятий студент або школяр хоча б раз вживав наркотики. А кожен третій підліток у віці 14—15 років живе регулярним статевим життям.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>