РАХУНКОВА ПАЛАТА

13.04.2007

4,5 мільйона гривень

потрібно Кіровоградщині на відбудову Знам'янської школи №2, яка 22 березня почала руйнуватися просто під час уроку. Ці гроші місцева влада має намір просити в уряду. Як стверджують фахівці, будівля школи перебуває в аварійному стані і може обвалитись у будь-який момент. ЇЇ експлуатація заборонена, а майже тисяча дітей тимчасово навчаються в інших школах міста.

275 тисяч ноутбуків

було продано в Україні торік. Цьогоріч торговці комп'ютерною технікою планують продати 500 тисяч таких комп'ютерів. Фахівці пояснюють щорічне збільшення зростання продажів ноутбуків зниженням ціни на них — із 1100 доларів у 2005 році до 880 доларів у 2006-му.

108 тисяч ветеранів

мешкає на сьогодні в Києві. З них 70 тисяч учасників війни, 15 тисяч інвалідів Великої Вітчизняної війни, 23 тисячі учасників бойових дій. Також у столиці живуть 12 тисяч в'язнів концтаборів і 12 тисяч сімей загиблих.

7074 незаконні мігранти

затримали прикордонники протягом перших трьох місяців року. Це у 2,6 раза більше, ніж за аналогічний період 2006 року. Як і торік, більшість затриманих — громадяни СНД (Вірменія, Грузія, Киргизія, Молдова, Азербайджан).

1483 стихійнi лиха

сталося в Європі за останні 16 років. Йдеться про екстремальнi спеки, повені, засухи, землетруси, масштабні промислові аварії. Як повідомляє ВООЗ, від них постраждали 42 мільйони людей, а 98 119 осіб загинуло. Ці катастрофи завдали збитків на суму понад 168 мільярдів доларів. Найбільше людей постраждало від землетрусів та спек (останні, зокрема, провокують інсульти та загострення серцево-судинних, ниркових, респіраторних і метаболічних розладів, які призводять до смерті).

63 пляжі

та зони відпочинку біля води працюватимуть у Києві нинішнього купального сезону. Столичні фахівці додатково підготують одну зону відпочинку біля води та введуть в експлуатацію ще три пляжі: «Десенку» на житловому масиві Троєщина, «Горбачиху» на території Русанівських Садів та «Осокорки» в районі Південного мосту.

27 українських родин

із ста мають удома магнітофони. Такі дані Держкомстату за підсумками 2006 року. Цікаво, що ще в 2001 році ця цифра була більшою — 43, але зменшувалася з кожним роком. Цей показник буде й далі падати. Адже звичайні магнітофони суттєво потіснили з ринку DVD-програвачі, комп'ютери, плеєри, флешки і мобільні телефони, які мають достатньо пам'яті для запису музики.

На 18 відсотків

зросте цьогоріч заробітна плата працівників бюджетних установ, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України. Збільшення складе, наприклад, для головного лікаря — 202 грн., лікаря швидкої допомоги — 180 грн., директора школи — 219 грн., вчителя — 167 грн., завідувача дитсадком — 179 грн.

До 6—7 відсотків

можуть у найближчі 2—3 роки знизитися ставки за кредитами у національні валюті. Такі оптимістичні прогнози дає міністр економіки Анатолій Кінах. Зараз в Україні середня ставка вартості кредитних ресурсів в національній валюті становить близько 14%.

У 3 рази

до 2030 року в світі збільшиться кількість людей, хворих на рак. Такі нерадісні прогнози зробили фахівці Міжнародної організації охорони здоров'я (ВООЗ). Армія онкохворих поповниться здебільшого за рахунок людей, які мешкають у країнах, що розвиваються. Таким чином через 23 роки в світі житиме 75 мільйонів пацієнтів із раком.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>