РАХУНКОВА ПАЛАТА

06.04.2007

170 мільйонів гривень

витратить Київ на розвиток музеїв. Про це йдеться в затвердженій Київрадою програмі «Розвиток музейної справи на 2006-2010 роки». Розробники програми очікують, що на кінець 2010 року кількість музеїв у столиці зросте до 27 (нині їх 24). А кількість відвідувачів збільшиться з 540 тисяч осіб до 615 тисяч.

8,3 мільйона гривень

склала за підсумками лютого заборгованість населення  з оплати комунальних послуг, інформує Держкомстат. Середній термін заборгованості населення за всі послуги майже у всіх регіонах країни становить 3,6 місяця. Найбільше заборгували мешканці  Хмельницької, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Вінницької, Волинської областей і Криму. Загалом комунальні послуги за лютий українці оплатили лише на 77,4 відсотка.

600 тисяч тонн

надлишку цукру є сьогодні на внутрішньому ринку України. За словами заступника міністра аграрної політики Юрія Лузана, це є результатом того, що аграрії проігнорували законодавство і порушили обсяги квот iз виробництва цукру. У 2006 році площі посівів цукрових буряків склали 825 тис. га, що на 151 тис. га більше, ніж у 2005 році. А заводи виробили на 700 тис. тонн цукру більше, ніж у 2005 році.

8 тисяч спецкостюмів

для боротьби з пташиним грипом одержить Україна. Про це повідомила керівник програм громадської організації «Міжнародна допомога розвиток, Інк» в Україні Оксана Микитенко. Ці костюми подарують співробітникам МНС України американські організації. Їх планують роздати у п'яти найнебезпечніших регіонах: Крим, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку та Одеську області.

Майже 5 тисяч квартир

планує виставити на продаж цього року компанія «Київміськбуд». За підсумками 2006 року, вартість 1 кв. м у будинках, споруджених «Київміськбудом», збільшилася на 19,8% і становила в середньому 6,49 тис. гривень, тоді як у цілому на первинному ринку Києва ціна 1 квадратного метра житла зросла на 44% (до 9,69 тис. гривень), а на вторинному — на 56% (до 10,9 тис. гривень).

1893 особи

затримали з початку року українські прикордонники за незаконний перетин державного кордону. Більшість порушників були спіймані при спробі перейти кордон поза пунктами пропуску, повідомляє Держприкордонслужба.

96 круїзних лайнерів

побувають у нинішньому туристичному сезоні в Ялті. Круїзний сезон у місті відкрився 5 квітня — на тиждень пізніше, ніж торік. А завершиться 3 листопада. Торік круїзні лайнери здійснили 80 заходів до Ялтинського порту.

78 родин

зі ста в Україні, за підсумками 2006 року, мають пральні машини, повідомляє Держкомстат. Пилосос має 64 родини з сотні. І хоча ці побутові товари значно полегшують життя, українці віддають перевагу іншій техніці. Приміром, кольорові телевізори є в 96 господах із сотні, а мобільні телефони — у 81-й.

64,1% українських сімей

мають одну дитину. Якщо діти з двох таких родин одружаться і також народять лише одну дитину, то населення України з кожним поколінням зменшуватиметься в геометричній прогресії. Сімей, які виховують двох малюків, сьогодні 30,2 відсотка. А родин, які зважилися народити троє і більше діток, всього 5,7 відсотка.

На 44% коштів

більше отримав за перший квартал 2007 року столичний бюджет, аніж за аналогічний період минулого року. Загалом за перший квартал до столичного бюджету надійшло  1689,9 мільйона гривень. Це становить 19,4% річної запланованої суми.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>