РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.03.2007

На 24 мільярди гривень

іпотечних кредитів видали торік українські банки. Це в 1,6 раза більше, ніж у 2005 році. За даними виконавчого директора Української національної іпотечної асоціації Антона Сергеєва, 27% цієї суми видали в Києві і Київській області, 16% — в Одесі, 8,5% — у Дніпропетровську, 7% — у Донецьку, 5% — у Харкові, 4% — у Криму, 3% — у Львові.

Понад 1,5 мільярда осіб

у світі не мають доступу до електрики. Про це йдеться в поширеній ООН доповіді. Також, за даними ООН, у світі 1,4 мільярда людей хворіють і вмирають від чадного газу й інших шкідливих речовин при використанні дров або біомаси для опалення будинків і приготування їжі.

У 190 мільйонів євро

оцінюють фахівці роботи з завершення будівництва ССВЯП-2 (сухого сховища відпрацьованого ядерного палива) на Чорнобильській АЕС. Про це повідомив заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій Володимир Холоша, пославшись на розрахунки, надані Раді Асамблеї країн-донорів чорнобильського фонду «Укриття» компанією Holtec Int.

1,141 мільйона гривень

сукупного доходу отримав торік Президент України Віктор Ющенко — таку суму вписано в його декларації за 2006 рік. Зокрема, заробітна плата в цій сумі становить 489 тис. гривень, дивіденди, проценти, роялті — 147 тис., доходи від наукової, викладацької, творчої діяльності, авторської винагороди — 504,8 тис. гривень.

119 тисяч робочих місць

має намір створити влада Києва впродовж наступних двох років. У першу чергу — для безробітних, молоді та інвалідів. Вони будуть створені в рамках міської програми підтримки малого та середнього підприємництва на 2007—2008 рр.

Близько 100 будівель,

які порушують архітектурну цілісність міста, зведено в центрі Києва або ж на їх будівництво отримано дозволи. З огляду на це Президент Віктор Ющенко видав указ про заборону забудови центру Києва висотками і нестандартними архітектурними формами. Окремо Ющенко доручив прокуратурі здійснити в тримісячний термін перевірку законності забудови історичного центру столиці.

72% українців

вважають, що громадянам України не можна надавати право на купівлю, зберігання та легальне носіння зброї. Такі результати соціального дослідження, проведеного компанією Research & Branding Group. Ще 20% вважають, що таке право потрібне, а 8% не змогли відповісти. На запитання «Чи доводилося коли-небудь користуватися вогнепальною зброєю» «так» відповіли 28% респондентів. Ще 7% не користувалися, але хотіли б спробувати.

28 років — 

таким є середній вік кримських жінок, які виходять заміж. «Шлюбний» вік чоловіків — 32 роки, повідомляє Головне управління статистики Криму. Загалом минулого року шлюб зареєстрували 15 тисяч кримчан. 20 тисяч кримчанок торік стали матерями, третина з них у віці 20—24 роки.

5,4% учнів

навчаються в Криму українською мовою. Це всього 10 тисяч 719 школярів. Цьогоріч у Криму функціонують 7 загальноосвітніх українських шкіл і 7 шкіл з українською мовою навчання і класами з російською мовою навчання. В інших школах функціонують україномовні класи.

Кожне 5-те подружжя

в Україні — безплідне. А проблеми з репродуктивною функцією виникають у половини родин. Такі невтішні дані було оприлюднено на XII Кримській республіканській конференції «Здоров'я і гармонія сім'ї».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>