РАХУНКОВА ПАЛАТА

16.03.2007
4,715 мільйона гривень

виділив Кабінет Міністрів на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації на території Києво-Печерської лаври (там сталося кілька зсувів у печерах). Ці видатки надійдуть із резервного фонду державного бюджету.

94 тисячі дерев і кущів

посадять у Києві в рамках весняного двомісячника з благоустрою. Долучитися до «зеленої справи» запрошують усіх небайдужих киян. Дізнатися про суботники можна в районних адміністраціях. Найбільше дерев посадять у День довкілля (21 квітня) та Всесвітній день Землі (22 квітня).

40 тисяч нормативно-правових актів

налічує законодавство України, повідомляє Мін'юст. Зокрема  до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів включено близько 3,5 тисячі законів України, 1139 постанов ВР, 3384 указів та 194 розпорядження Президента, 82 декрети, 11769 постанов, 1595 розпоряджень Кабміну, 162 акти Конституційного суду, 12015 нормативно-правових актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та 2345 міжнародних договорів України.

11 тисяч медиків

не вистачає Києву. З них — тисяча лікарів та десять тисяч медсестер. Голова ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я Лариса Канаровська стверджує, що в столичній медицині працює майже 40% пенсіонерів. Якщо не заохочувати молодь працювати за фахом, може статися так, що незабаром киян просто нікому буде лікувати.

1,2 тисячі військових

із 13 країн візьмуть участь у міжнародних тактичних навчаннях «Сі Бриз-2007», повідомив начальник Генштабу ЗС України Сергій Кириченко. За його словами, серед 400 українців — учасників навчань — команда водолазів, рятувальна парашутно-десантна команда та інші. В цілому Україна надасть 10 кораблів, три літаки, 8 гелiкоптерів.

173 банки

працює в Україні станом на 1 березня. У стані ліквідації перебуває 19 банків, із них 16 ліквідовуються за рішенням НБУ, три — за рішенням господарських судів. На початок березня налічується 1 410 філій банків України.

70% автозаправок

в Україні реалізують нафтопродукти з порушеннями, повідомляє Держспоживстандарт, посилаючись на результати перевірок у 2006 році. Основними порушеннями, які були зафіксовані, є неякісні нафтопродукти, відсутність необхідної достовірної інформації про пальне, експлуатація розливних колонок, які не пройшли держперевірку, недоливи пального тощо.

48 проектів

подано на участь у конкурсі на Гімн Києва. 35 проектів належать авторам, які проживають у Києві, 1 проект — авторам iз американського штату Вірджинія. Автори решти композицій (загалом їх 77 осіб) мешкають у Харкові, Луганську, Житомирі, Одесі, Чернівцях, Дніпропетровську, Броварах, Бучі, Гадячі, Червоному Лимані тощо. Переможця конкурсу назвуть до 1 квітня.

28 рейдерських захоплень

відбулось у столиці протягом 2006 року, повідомив начальник Департаменту зі зв'язків із громадськістю МВС України Костянтин Стогній. За його словами, якщо захоплення відбувається згідно з рішенням суду, правоохоронні органи не можуть застосовувати силу і перешкоджати цьому. Винятком він назвав випадок, коли міліція не допустила силового захоплення рейдерами заводу ім. Лепсе 23 січня.

14 видів «червонокнижних» рослин,

які рано зацвітають, нараховується нині в Криму. З них 6 видів є ендеміками, тобто зустрічаються тільки на півострові. За останні десятиліття флора Криму втратила 39 видів рослин, і цей процес продовжується. Щорічно велику кількість пролісків складчастих знищують збиральники.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>