НОВИНИ ПЛЮС

06.03.2007
Додаткові поїзди на свята

      Для перевезення пасажирів у найближчі святкові дні (з нагоди 8 Березня більшість українців мають відразу 4 вихідних) «Укрзалізниця» додатково призначила 11 поїздів. Отже, 7 березня з Києва будуть відправлені додаткові потяги до Ужгорода, Івано-Франківська, Мукачевого, Львова, Сімферополя, Донецька, Кременчука, Дніпропетровська. Також курсуватиме потяг між Харковом та Іловайськом, повідомляє Управління взаємодії з ЗМІ «Укрзалізниці».

У горах Киргизії загинув українець

      При підкоренні Тянь-Шанського піку «Вільна Корея» на території Киргизії загинув альпініст iз України. Українець, який здійснював сходження у складі міжнародної групи альпіністів, зірвався вниз і загинув. Повідомити про НП члени експедиції змогли, лише повернувшись у базовий табір у суботу. Евакуювати тіло загиблого з місця загибелі має група альпіністів-рятувальників МНС.

Житло для обдурених «Еліта-Центром»

      Головне управління економіки та інвестицій Київської міської держадміністрації оголосило шість інвестиційних конкурсів на будівництво житла для постраждалих від афери «Еліта-Центру». Інвесторам пропонують для будівництва житла ділянки по вул. Драгоманова, 40, Ревуцького, 7-в, (Дарницький район), Оноре де Бальзака, Вікентія Беретті, 4-а, Радунській, 28-32 (Деснянський район), Хорольській, 1-а (Дніпровський район). 25 відсотків квартир у цих будинках інвестор має передати КМДА для забезпечення житлом постраждалих вкладників «Еліта-Центру». Нагадаємо, раніше інвестиційні конкурси для аналогічного будівництва за трьома іншими адресами виграв «Київміськбуд». Це був єдиний інвестор, який взагалі виявив бажання взяти участь у конкурсі.

Вчимося бути патріотами

      У всіх навчальних закладах Тернопільської області кожен навчальний тиждень відтепер розпочинатиметься церемонією підняття Державного прапора України та виконання Гімну України. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Іван Стойко.

      У такий спосіб, вважає керівник області, з малих років в учнів формуватиметься патріотизм і почуття поваги до української символіки. Також текст українського гімну буде розміщено на стендах в усіх установах, організаціях і підприємствах, військових частинах, закладах освіти та культури області.

Парламентські вибори в Естонії

      За попередніми даними, на парламентських виборах в Естонії, які відбулися у неділю, перемогла правляча правоцентристська Партія реформ чинного прем'єр-міністра Андруса Ансіпа, яка набрала 27,7 відсотка голосів і здобула 31 зi 101 парламентського мандату. Партнер її по урядовій коаліції, лівоцентристська Партія «Центр», набрала 26,2 відсотка голосів (29 мандатів). Тобто вже ці дві партії мають парламентську більшість. Але є ще й третій коаліційний партнер — Естонський народний союз, який набрав 7,3 відсотка голосів (6 мандатів). Якщо формат коаліції збережеться, то вона матиме і конституційну більшість. Уперше в Естонії (та у світі) ці вибори були електронними, але правом проголосувати через інтернет скористалися лише 30 тисяч із 900 тисяч виборців Естонії.

Грузія не визнає виборів у Абхазії

      Позавчора в Абхазії відбулися вибори до місцевого парламенту. На дільниці з'явилися 48 відсотків із 130 тисяч зареєстрованих виборців, але вибори визнано такими що відбулися, оскільки мінімальна явка становить 25 відсотків. Президент Абхазії Сергій Багапш назвав ці вибори «кроком на шляху до незалежності республіки». Організовані сепаратистами вибори не визнає офіційний Тбілісі, на кордонах з Абхазією пройшли бурхливі протести грузинів. Вибори були засуджені ГУАМ та главою Конгресу місцевих самоврядних і регіональних організацій при Раді Європи Халвданом Скардом.

Антипутінська демонстрація в Петербурзі

      Більше трьох тисяч осіб пройшли минулої суботи Санкт-Петербургом у найбільшій за кілька останніх років у Росії демонстрації «Марш незгодних». Головною причиною невдоволення було недопущення до участі в місцевих виборах 11 березня партії «Яблуко» та інших опозиційних Кремлю сил. На кожного демонстранта припадало щонайменше по три міліціонери чи співробітники спецслужб. Похід було розігнано, заарештовано більше ста учасників акції, частину з яких вже засуджено до 15 діб — за порушення громадського порядку. Організатори маршу подали заявку до мерії ще 16 лютого, проте місцева влада відмовила опозиції у проведенні акції. Прикметно, що для остраху учасників «Маршу незгодних» влада вивела на вулиці міста бронетехніку.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>