НОВИНИ ПЛЮС

14.02.2007

      Президент Віктор Ющенко 13—14 лютого перебуває з робочим візитом у Туркменістані. Як повідомляє прес-служба глави держави, сьогодні, 14 лютого, у Ющенка запланована зустріч із Гурбангули Бердимухаммедовим.

      Своїм майбутнім вірнопідданим наступник Ніязова днями вже зробив «модний» подарунок — в Ашгабаті відкриється перше в цій країні інтернет-кафе. Як передає «Лєнта.ру», державна компанія «Туркментелеком» — єдиний у країні інтернет-провайдер — відкриває в приміщенні Головпоштамту кафе, в якому наразі буде встановлено лише п'ять комп'ютерів. Питання про масове під'єднання домашніх комп'ютерів до «світової павутини» ще не обговорювалося, розповів п. Бердимухаммедов журналістам. Утім учора він пообіцяв, що невдовзі відкриється ще два інтернет-кафе.

      Доступ до інтернет-мережі було різко обмежено в 2000 році з ініціативи тодішнього президента Сапармурата Ніязова, і відтоді головними користувачами мережі є державні структури, для звичайних громадян інтернет-зв'язок неможливий.

Путін і саудівська нафта

      Президент Росії Володимир Путін продовжує турне Близьким Сходом. Заяви та домовленості, які лунають під час візитів, у США сприймають як підтвердження політичного виклику, що його кинув Путін Заходу під час Мюнхенської конференції з безпеки 10 лютого. До Саудівської Аравії російський керівник завітав уперше. Король Абдулла назвав Путіна «вірним другом королівства». Росія та Саудівська Аравія — два великi світовi постачальники нафти — домовилися про координацію нафтової політики.

Розстріли у США

      Злочинця, який у понеділок увечері відкрив стрілянину в торговельному центрі американського міста Солт-Лейк-Сіті, вбивши п'ятьох осіб і поранивши чотирьох, поліція застрелила. Мотиви злочину невідомі. Так само невідома була, принаймні станом на вчора, особа кілера, повідомляє «Ассошіейтед пресс». Очевидці розповіли поліції, що чоловік середніх літ увірвався до супермаркету й почав хаотично стріляти по людях. Не виключено, що кількість жертв може зрости: стан трьох із чотирьох поранених лікарі оцінюють як критичний.

      Майже водночас у США відбувся ще один страшний і незрозумілий розстріл: у Філадельфії чоловік удерся в офіс однієї з компаній, де саме проходило засідання ради директорів, і почав стріляти з пістолета. Троє осіб загинули на місці, ще двох було поранено. Зрештою, сам убивця застрелився. Поліція припускає, що злочинець, ймовірно, мав певні фінансові розбіжності з кимось із учасників засідання, передає «АР».

Грузія в 2009 році прийде в НАТО

      Грузія вже починає вести мову про конкретні терміни вступу в НАТО. Генсек Північноатлантичного альянсу Яаап де Хооп Схеффер назвав конкретну дату — 2009 рік. Про це, повідомляють «Новості-Грузія», заявив президент Михаїл Саакашвілі.

Теракти в Іраку

      У понеділок — 80 загиблих і 150 поранених, у вівторок — принаймні 18 жертв і 40 травмованих. Такі наслідки серії вибухів у торгових кварталах Багдада та біля економічного коледжу в іракській столиці.

      Саме позавчора iракський суд оголосив новий вирок колишньому віце-президентові країни Таху Ясіну Рамадану — смертна кара. Одного з найближчих помічників Саддама Хусейна звинувачують у злочинах проти людства, зокрема у вбивствах шиїтів.

Звільнення німецької терористки

      Суд міста Штутгарт вирішив випустити з-за грат Бригітту Монхаупт — найнебезпечнішу німецьку терористку другої половини минулого століття, яка зі зброєю боролася проти капіталістичного ладу. На початку 80-х її засудили до п'яти довічних ув'язнень, але Бригітта вийде на волю вже за місяць.

      Монхаупт — одна з лідерів лівого терористичного угруповання «Фракція Червоної армії», причетна до численних викрадень та дев'яти вбивств — зокрема судді, банкіра та керівника профспілки.

      Німецька громада сприйняла помилування неоднозначно: Бригітта жодного разу не пожалкувала про скоєне.

Рейдерство як кримінал

      Рейдерські захоплення підприємств, які почастішали останнім часом, змусили втрутитися в справу Президента України. Віктор Ющенко підписав Указ «Про заходи з захисту прав власності», яким доручив Кабінету Міністрів спільно з Верховним Судом України і Генпрокуратурою  розробити законопроекти про встановлення кримінальної відповідальності за рейдерство. Для розробки таких документів юристи мають проаналізувати факти захоплень підприємств в Україні та врахувати зарубіжний досвід вирішення таких конфліктних ситуацій.

«Укртелефільмом» зацікавився парламент

      Конфліктну ситуацію навколо студії «Укртелефільм» буде розглянуто на засіданні парламентського комітету зі свободи слова й інформації. Він запропонував провести відкрите засідання цього комітету й запросити до участі в ньому представників Державного комітету з телебачення й радіомовлення, експертів і фахівців. «З огляду на неоднозначність ситуації, що склалася навколо «Укртелефільму», необхідно заслухати всі точки зору», — цитує вiце-спiкера Томенка його прес-служба.

Водій помер за кермом

      У Сімферополі від серцевого нападу просто за кермом помер 41-річний водій автобуса «Богдан». Маршрутка втратила керування, з'їхала в кювет і врізалася в електроопору. Під час аварії в автобусі перебувала тільки одна пасажирка — 20-річна мешканка Бахчисарайського району, яка отримала закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку, повідомила прес-служба управління ДАІ України в Криму.

Допомога киянам

      З нагоди свята Стрітення 385 тисяч малозабезпечених мешканців столиці отримають допомогу від міської влади у розмірі від 50 до 100 гривень. Відповідне розпорядження підписав мер міста Леонід Черновецький. Зокрема, по сотні гривень отримають непрацюючі пенсіонери або одержувачі допомоги, розмір пенсійних виплат або допомоги яких не перевищує 380 гривень. По 75 гривень отримають кияни, розмір пенсійних виплат або допомоги яких становить до 570 гривень. А по 50 гривень виплатять тим киянам, розмір пенсійних виплат або допомоги яким не перевищує 760 гривень.

Київ іде на карантин

      З 15 лютого столичні школи також закриють на вимушені канікули. Розпорядження про призупинення навчання у зв'язку з епідемією грипу підписав міський голова Леонід Черновецький. Карантин триватиме «до поліпшення епідемічної ситуації».

Збоченці залишилися без порно

      Чергову порностудію викрили правоохоронці в Одесі. Діяла вона з квітня минулого року, а свою продукцію — фото та відео відповідного змісту — поширювала через інтернет. Споживачами «полунички» були переважно іноземці — громадяни США та Західної Європи. За гратами опинилися генеральний директор порностудії, три системні адміністратори і три моделі. Серед затриманих —21-річна громадянка Молдови і старшокурсники одеських вищих навчальних закладів. Ще близько десяти дівчат проходять у справі як свідки, повідомляє УНІАН. У «бізнесменів» під час обшуків вилучено комп'ютерне обладнання, облікову документацію, у тому числі графік «роботи» порномоделей, відомості про видачу їм «гонорарів», а також 6,5 тисячі доларів готівкою і пластикова карта рахунку, відкритого в одному з іноземних банків, куди надходили кошти з трьох порносайтів.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>