НОВИНИ ПЛЮС

01.02.2007
Смертельний чадний газ

      У Донецькій області, у місті Шахтарськ, троє людей отруїлися чадним газом. Як повідомляє прес-служба МНС України, загиблу родину виявили в квартирі п'ятиповерхового житлового будинку. Сталася трагедія через несправність газової колонки.

Моряків — на «чисту воду»

      Мінтрансзв'язку має намір цього року вирішити питання легалізації доходів українських моряків, які працюють на іноземних суднах. Про це повідомив міністр Микола Рудьковський. За його даними, в Україні близько 60 тисяч моряків, більшість з них (близько 80 відсотків) працює не на українських суднах і не підпадає під захист Міжнародної федерації транспортників. Тому міністерству потрібно забезпечити захист їхніх прав. За даними прес-служби Мінтрансу, українські моряки, перебуваючи в рейсах, щорічно привозять додому до мільярда доларів, а питання сплати ними податку на прибуток не вирішено. Тому міністерство має намір врегулювати статус моряків, зокрема подбати про необхідні закони, за якими кораблі українського походження ходитимуть під українським прапором, а наші моряки могли б вільно легалізувати свої надходження.

«Накрили» конвертаційний центр

      У Донецьку співробітниками податкової міліції обласної ДПА ліквідовано конвертаційний центр, який «відмив» 250 мільйонів гривень. Як повідомляє УНІАН, слідством установлено, що організував центр 40-річний житель Донецька, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за здійснення ряду як економічних, так і суто кримінальних злочинів. До протиправної діяльності він залучив кілька знайомих, більшість з яких — молоді люди, студенти навчальних закладів Донецька. Фіктивні підприємства реєструвалися на підставних осіб, за участю яких фінансово-господарські операції здійснювалися лише на папері. Створений таким чином ланцюг з одинадцяти фіктивних підприємств дозволив керівникам реально діючих підприємств проводити безтоварні операції і мінімізувати свої податкові зобов'язання, а також незаконно формувати податковий кредит із ПДВ і переводити безготівкові кошти у готівку. За два роки протиправної діяльності послугами центру конвертації скористалися посадовці більш як 100 підприємств Донецької, Луганської і Харківської областей.

ДТП

      Чергова ДТП за участю маршрутного таксі сталася на Закарпатті: під час зіткнення маршрутки з легковим авто загинули троє і травмовані шестеро людей.

Гранти для обдарованих

      Президент України Віктор Ющенко своїм розпорядженням призначив на 2007 рік 60 грантів Президента України для обдарованої молоді, а також 77 грантів для підтримки наукових досліджень молодих учених.

Житній ринок очолить жінка

      Конкурс на посаду директора Житнього ринку в Києві виграла Ірина Кравцова. Як повідомляє прес-служба КМДА, у конкурсі взяли участь шість кандидатів. До цього часу Ірина Кравцова була виконувачем обов'язків директора ринку.

Смерть від сказу

      На Херсонщині в реанімаційному відділенні обласної інфекційної лікарні від захворювання на сказ помер 53-річний житель села Понятівка Білозерського району, повідомляє прес-служба МНС України.

На Ай-Петрі — сноуборд-фестиваль

      У лютому на плато Ай-Петрі в Криму пройде всеукраїнський сноуборд-фестиваль Activ Zone Snow-2007. Як повідомляє УНІАН, захід проходитиме в два етапи. 3 лютого відбудеться кримський відбірковий тур, а 10-го пройде вже всеукраїнський тур сноуборд-фестивалю. В ході відбіркового туру сноубордисти позмагаються у трьох дисциплінах: фристайл, джиббінг (це катання по різних конструкціях і практично на будь-якому рельєфі, з мінімумом снігу) і бордеркрос — одна з найбільш екстремальних дисциплін, яка об'єднує швидкість, уміння повертати, стрибати, одночасно озираючись на суперників). Крім змагань, під час фестивалю Activ Zone Snow-2007 планується провести різні конкурси на спритність і кмітливість, організувати перегляд сноубордного відео і вечірку.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>