НОВИНИ ПЛЮС

16.01.2007
«Безвізовий» режим для працівників ЧАЕС

      Для працівників і транспорту Чорнобильської АЕС перетин кордону з Білоруссю буде спрощено, повідомив посол Білорусі Валентин Величко. Йдеться про ділянку автомобільної дороги Славутич—ЧАЕС, якою часто користуються персонал і технічний транспорт станції, передає «Інтерфакс-Україна». «Річ у тому, що ця траса, яка веде з України і в Україну, уздовж 17 кілометрів пролягає по території Білорусі. Це, у свою чергу, визначає виконання певних вимог митного і прикордонного контролю, що уповільнює процес перетину кордону», — зазначив пан посол. Міжурядову угоду про спрощений перетин кордону, найімовірніше, буде підписано під час зустрічі президентів Білорусі й України.

Керівника ТРК «Київ» звільнили незаконно

      Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення за позовом екс-директора ТРК «Київ» Валерія Ткачука до київського міського голови Леоніда Черновецького. Суд визнав, що Ткачука було звільнено незаконно. Відтак Київрада як роботодавець має відшкодувати йому моральні збитки в розмірі однієї тисячі гривень і ще сплатити три тисячі за юридичні послуги. Валерій Ткачук зазначив, що найприємнішим у цьому рішенні суду є моральне задоволення. «У тому розумінні, що розвіяно міф, ніби Черновецький абсолютно все може, і всі суди йому підкоряються. У судах ще совість залишилася», — сказав колишній керівник ТРК «Київ».

У Житомирі вшанують Корольова

      З нагоди 100-річчя з дня народження авіаконструктора Сергія Корольова у Житомирі вирішено перейменувати центральну площу Рад на майдан Корольова. Про це повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко.

В аварії постраждали математики

      На Хмельниччині, на 158-му кілометрі траси Житомир — Чернівці, водій мікроавтобуса на великій швидкості не впорався з керуванням і з'їхав у кювет, де перекинувся. Як повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ, вісім пасажирів зазнали травм. Серед них — п'ятеро учнів-старшокласників та двоє вчителів, які їхали на математичну олімпіаду до Хмельницького. Загалом у мікроавтобусі перебувало 10 пасажирів.

У Таїланді загинула українка

      На таїландському курорті Кох-самет в результаті пожежі загинула українська туристка, повідомляє УНІАН. 43-річна жінка, ім'я якої не повідомляється, поселилася в одному з бунгало на курортному острові 10 січня. За словами представника місцевої влади, про пожежу повідомила подруга загиблої, яка почула вночі крики про допомогу. Прокинувшись, вона побачила, що сусіднє бунгало охоплене вогнем. Відпочивальники погасили вогонь, проте допомога надійшла надто пізно. На думку подруги загиблої, причиною пожежі могла стати звичка останньої палити в ліжку перед сном. Проводиться розслідування трагічної смерті.

Місцеві вибори в Білорусі

      На виборах 14 січня до органів місцевої влади в Білорусі програла опозиція. Хоч результати виборів ще не оголошено, проте це було відомим апріорі, адже демократична опозиція не дала білорусам альтернативи: на 24 тисячі місць вона висунула менше нiж 500 претендентів. Вибори проходили мляво, за низької явки, більшість громадян не бажала взагалі йти на дільниці, свідчить Бі-Бі-Сі.

Конституція Киргизії

      Президент Киргизстану Курманбек Бакієв підписав нову редакцію Конституції, ухвалену парламентом 30 грудня. Пресу на церемонію підписання не допустили, передає РІА «Новості».

      На відміну від редакції Конституції, ухваленої парламентом у листопаді 2006-го під тиском мітингів опозиції, новий Основний закон Киргизії передбачає посилення ролі президента. Відтепер президент може вносити в парламент кандидатуру прем'єра і затверджувати запропонованих прем'єром міністрів без згоди парламенту.

Кандидат у президенти Франції

      Ніколя Саркозі, нині міністр внутрішніх справ Франції, був висунутий кандидатом у президенти країни від правлячого правого блоку «Союз за народний рух». За результатами внутріпартійних виборів, він отримав 98,1 відсотка голосів, повідомила агенція «Франс пресс».

      Президентські вибори, на яких Саркозі ще донедавна вважався фаворитом, відбудуться 22 квітня. Конкурентом нинішнього міністра внутрішніх справ буде кандидатка від лівих Сеголен Руаяль. Втім зараз оглядачі схиляються до думки, що перший тур може не виявити лідера перегонів і все вирішить другий тур.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>