РАХУНКОВА ПАЛАТА

12.01.2007

4,76 мільярда гривень

виділить Кабмін на розвиток міського електротранспорту впродовж 2007—2015 років. Про це сказано в затвердженій урядом Державній програмі розвитку міського електротранспорту. Згідно з планом, за ці дев'ять років буде оновлено 942 трамвайних вагони й 3 360 тролейбусів, побудовано й реконструйовано понад 600 км трамвайних i тролейбусних ліній.

2,8 мільйона гривень

відшкодувань за рішеннями Європейського суду з прав людини сплатила торік Україна, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції. Загалом протягом 2006 року статусу остаточного набуло 172 рішення Євросуду, ухвалених у справах проти України.

856 телерадіо-мовних організацій

діють в Україні на 1 січня 2007 року. Про це повідомив голова Нацради з питань телерадіомовлення Віталій Шевченко. Упродовж минулого року Нацрада видала 333 ліцензії, з них 77 — для провайдерів, 256 — на мовлення. Усього в Україні телерадіокомпаніями використовується 2500 частот.

1,2 мільйона сімей

вже оформили житлово-комунальні субсидії. Загалом, за словами віце-прем'єра Дмитра Табачника, станом на кінець минулого року по субсидії звернулося півтора мільйона українських родин. За прогнозами уряду, по допомогу на сплату комунальних послуг можуть звернутися 1,6 мільйона сімей.

26 тисяч кілометрів

подолав чернігівський мандрівник і журналіст Олександр Волощук, який майже півроку подорожував Сибіром та Далеким Сходом. Пішки та автостопом він пройшов шлях від Красноярська до Хабаровська. У Чернігів мандрівник добереться після старого Нового року. Згодом Волощук планує підготувати до друку свою книгу, що має робочу назву «Автостопом на край світу».

У понад 13,2 тисячi храмів

України відбулися різдвяні богослужіння. В них взяли участь більш як 6,6 мільйона осіб. За даними Департаменту зв'язків з громадськістю МВС, найбільше людей відвідали різвяні служби на Львівщині, (понад 1,65 млн. осіб), Рівненщині (932 тис. осіб), Тернопільщині (875 тис. осіб), Вінниччині (508 тис. осіб), Дніпропетровщині (500 тис. осіб), Івано-Франківщині (близько 489 тис. осіб). У Києві на різдвяні богослужіння прийшли понад 25 тисяч людей.

300 злочинів

Щодня скоюється у Києві. З них — 15 вуличних пограбувань і 15 квартирних крадіжок. За словами начальника Головного управління МВС України в Києві Віталія Яреми, найпоширеніші злочини в Києві — крадіжки з автомобілів (автомагнітоли, барсетки) й крадіжки мобільних телефонів.

82 благодійні організації

зареєстрував торік Мін'юст. З них 50 мають міжнародний статус та 32 — всеукраїнський. Це майже десята частина від усіх меценатських утворень, що були зареєстровані, починаючи з 1991 року. Чимало цих фондів були створені відомими людьми, зокрема, олімпійською чемпіонкою Лілією Подкопаєвою, академіком Петром Михайленком, бізнесменом Віктором Пінчуком.

46 відсотків українців

вважають, що Україна має стати членом Європейського Союзу. Про це свідчать дані опитування, проведеного «Українським демократичним колом». При цьому найбільше прихильників євроінтеграції живе в Києві й на заході країни — 74% й 64% відповідно. Ще 29% опитаних сказали, що Україна не повинна вступати в ЄС, а 25% не змогли дати свою відповідь.

На 0,54 градуса

теплішою від норми очікується середньорічна температура в 2007 році. Про це повідомили британські вчені. Це на 0,02 градуса більше, ніж в 1998 році, коли був встановлений попередній «тепловий» рекорд. Таким чином 2007 рік може стати найтеплішим за всю історію метеоспостережень.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>