РАХУНКОВА ПАЛАТА

05.01.2007

6 589 115 982 особи

мешкали на нашій планеті станом на 1 січня 2007 року, повідомив Німецький фонд народонаселення світу. Темпи зростання населення планети становлять: 2,6 особи за секунду, 80 мільйонів упродовж року. Населення планети перевищить планку в 7 мільярдів через шість років. 98 відсотків природного приросту населення припадає на найбідніші країни світу.

996 мільйонів гривень

заборгували українцям роботодавці станом на 1 грудня минулого року, повідомляє Державний комітет статистики. Найбільша сума боргу зафіксована в трьох областях: на Донеччині — 211,4 мільйона гривень, Луганщині — 94 мільйони, Харківщині — 67,7 мільйона гривень.

10,6 мільйона гривень

передбачено в бюджеті столиці на 2007 рік на підтримку діяльності Київського зоопарку.

Ці кошти планують спрямувати на реконструкцію та будівництво звіринця. Переважну частину суми — 9,7 мільйона — направлять на спорудження павільйону людиноподібних мавп (горил, шимпанзе), ще 86 тисяч — на будівництво павільйону для слонів.

4 мільйони осіб

узяли участь у новорічних заходах на території України. За даними Департаменту зв'язків із громадськістю МВС України, загалом у країні відбулося майже 3 тисячі святкових заходів. Охороняли громадський порядок під час свят понад 25 тисяч міліціонерів та майже 3 тисячі військовослужбовців Внутрішніх військ.

На 500 тисяч осіб

скоротилася у 2006 році в Україні телефонна черга, повідомляє Мінтрансзв’язку. Тобто більш ніж на третину. При цьому майже 25% телефонів встановлено в сільській місцевості. Також з початку року майже вдвічі зросла кількість абонентів мобільного зв'язку. А послугами інтернету користується близько 8,5 мільйона українців.

40—50 тисяч українців

є мільйонерами. Про це повідомив перший віце-прем’єр Микола Азаров, правда, додав, що не всі люди, чий прибуток складає мільйон гривень, чесно декларують свої прибутки. За даними Податкової адміністрації, за підсумками 2005 року загальна кількість мільйонерів в Україні становила 5,7 тисячі осіб. А наприкінці 90-х офіційних мільйонерів в Україні було лише семеро.

3,5 тисячі осіб

затримала в передноворічний сезон міліція за незаконне вирубування ялинок. Таким чином, зазначив керівник Департаменту зв'язків із громадськістю МВС України Костянтин Стогній, міліція вберегла у ці свята чималий ліс, адже багато хто із затриманих планував зрубати далеко не одну ялинку.

1,2 тисячі тонн

сала, м'яса та м'ясопродуктів, незаконно завезених в Україну, вилучили впродовж 2006 року прикордонники. Нерідко м'ясну контрабанду завозять в Україну звичайними легковиками. У середньому вартість м’ясопродуктів, що перевозяться одним транспортним засобом, становить понад 10 тисяч грн.

23 мови

вважаються офіційними в Євросоюзі станом на 1 січня цього року (з початку року офіційними мовами ЄС визнано румунську, болгарську та ірландську). Після введення трьох нових офіційних мов, у ЄС використовуватимуться 3 алфавіти: латинський, грецький та кириличний. Зараз ЄС щорічно витрачає близько 1,1 мільярда євро на усний та письмовий переклад, що становить близько 1% бюджету ЄС.

На 3 відсотки

підвищаться ціни на столичну нерухомість у січні 2007 року. Такий прогноз фахівців компанії «Київ Житло-Інвест». За повідомленням компанії, в грудні пропозиція квартир звузилася. Аналітики компанії вважають, що більшість забудовників зайняла вичікувальну позицію, формуючи цінову політику на 2007 рік.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>